Oprava receptů na vaječný likér
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing

This commit is contained in:
Pavel Dostál
2023-11-08 11:17:32 +01:00
parent df72105d08
commit 6da16e3c06
2 changed files with 32 additions and 20 deletions

View File

@ -26,9 +26,9 @@ kvalitní brandy | 30 ml
vanilkový lusk | 1
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
2. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
3. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
4. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
5. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
6. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
7. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.