Úprava receptu

Rozdělení tabulky na dvě části. Rozděleční množství másla. Opravy překlepů v postupu.
This commit is contained in:
Terezka Tichá 2020-12-20 11:50:28 +01:00
parent 4bbbb928ea
commit 56a1e17a13

View File

@ -13,29 +13,32 @@ time = "30"
source = "Pinterest - Indian Butter Chicken"
+++
Ingredience ||
Koření ||
-|-
Cibule | 1 ks
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
Máslo | 150 g
Česneková pasta | 2 lžičky
Garam Masala | 2 lžíce
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
Kurkuma | 1 lžíce
Kmín | 1/4 lžičky
Mletý zázvor | 1 lžíce
Čersvě mletý pepř | 1 lžička
Čerstvě mletý pepř | 1 lžička
Sůl | 1 lžička
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1 ks
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
Máslo | 50 + 150 g
Česneková pasta | 2 lžičky
Rajčatové passato | 250 g
Smetana ke šlehání | 250 g
1. Koření smícháme v jedné mističce.
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
1. Koření si můžeme odměřit do menší mističky.
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství.
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla.
1. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
1. Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit.
1. Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
1. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je.
1. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme.
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.