From 56a1e17a13cbc908c109d01972c3e07f32a48c2b Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: =?UTF-8?q?Terezka=20Tich=C3=A1?= <2t@cocaine.ninja> Date: Sun, 20 Dec 2020 11:50:28 +0100 Subject: [PATCH] =?UTF-8?q?=C3=9Aprava=20receptu?= MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit Rozdělení tabulky na dvě části. Rozděleční množství másla. Opravy překlepů v postupu. --- content/indicke-maslove-kure/index.md | 23 +++++++++++++---------- 1 file changed, 13 insertions(+), 10 deletions(-) diff --git a/content/indicke-maslove-kure/index.md b/content/indicke-maslove-kure/index.md index 3e3eead..8cdd22a 100644 --- a/content/indicke-maslove-kure/index.md +++ b/content/indicke-maslove-kure/index.md @@ -13,29 +13,32 @@ time = "30" source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" +++ -Ingredience || +Koření || -|- -Cibule | 1 ks -Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) -Máslo | 150 g -Česneková pasta | 2 lžičky Garam Masala | 2 lžíce Kajenský pepř | 1/4 lžičky Kurkuma | 1 lžíce Kmín | 1/4 lžičky Mletý zázvor | 1 lžíce -Čersvě mletý pepř | 1 lžička +Čerstvě mletý pepř | 1 lžička Sůl | 1 lžička + +Ingredience || +-|- +Cibule | 1 ks +Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) +Máslo | 50 + 150 g +Česneková pasta | 2 lžičky Rajčatové passato | 250 g Smetana ke šlehání | 250 g +1. Koření smícháme v jedné mističce. 1. Cibuli nakrájíme na drobno. 1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky. -1. Koření si můžeme odměřit do menší mističky. -1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství. +1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla. 1. Necháme na něm zesklovatět cibulku. -1. Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit. -1. Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové. +1. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je. +1. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové. 1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala. 1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme. 1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.