Indické máslové kuře
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										42
									
								
								content/indicke-maslove-kure/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										42
									
								
								content/indicke-maslove-kure/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,42 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Indické máslové kuře"
 | 
			
		||||
date = 2020-08-19
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "Pinterest - Indian Butter Chicken"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
 | 
			
		||||
Máslo | 150 g
 | 
			
		||||
Česneková pasta | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Garam Masala | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
Kurkuma | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Kmín | 1/4 lžičky
 | 
			
		||||
Mletý zázvor | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Čersvě mletý pepř | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
Rajčatové passato | 250 g
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 250 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
 | 
			
		||||
1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
 | 
			
		||||
1. Koření si můžeme odměřit do menší mističky.
 | 
			
		||||
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství.
 | 
			
		||||
1. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
 | 
			
		||||
1. Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit. 
 | 
			
		||||
1. Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
 | 
			
		||||
1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
 | 
			
		||||
1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme.
 | 
			
		||||
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
 | 
			
		||||
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user