diff --git a/content/indicke-maslove-kure/index.md b/content/indicke-maslove-kure/index.md new file mode 100644 index 0000000..3e3eead --- /dev/null +++ b/content/indicke-maslove-kure/index.md @@ -0,0 +1,42 @@ ++++ +title = "Indické máslové kuře" +date = 2020-08-19 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["maso"] +tagy = ["bezlepkové", "kuře", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"] + +[extra] +portions = "4" +time = "30" +source = "Pinterest - Indian Butter Chicken" ++++ + +Ingredience || +-|- +Cibule | 1 ks +Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g) +Máslo | 150 g +Česneková pasta | 2 lžičky +Garam Masala | 2 lžíce +Kajenský pepř | 1/4 lžičky +Kurkuma | 1 lžíce +Kmín | 1/4 lžičky +Mletý zázvor | 1 lžíce +Čersvě mletý pepř | 1 lžička +Sůl | 1 lžička +Rajčatové passato | 250 g +Smetana ke šlehání | 250 g + +1. Cibuli nakrájíme na drobno. +1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky. +1. Koření si můžeme odměřit do menší mističky. +1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla z uvedeného množství. +1. Necháme na něm zesklovatět cibulku. +1. Přidáme kuřecí prsa a necáme je osmažit. +1. Přidáme česnekovou pastu a všechno koření. Kuřecí kostky s kořením smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové. +1. Zalijeme rajčatovým passatem a to chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala. +1. Až bude rajčatová omáčka hustší, než byla původně, přilijeme smetanu a rozmícháme. +1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem. +1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati. \ No newline at end of file