Další nové recepty (4)
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										33
									
								
								content/americky-dresing-s-jogurtem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/americky-dresing-s-jogurtem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Americký dresing s jogurtem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2021-06-26
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy", "ostatní"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "10"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "kniha Omáčky a dipy"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Jogurt | 175 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Créme fraiche | 60 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Kečup |4 lžíce 
 | 
				
			||||||
 | 
					Hořčice | 2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Citrónová šťáva | 5 lžiček
 | 
				
			||||||
 | 
					Cukr | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Pažitka, čerstvě nasekaná | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Petržel, čerstvě nasekaná | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Tabasco (volitelné) | dle chuti
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V misce ušleháme jogurt s créme fraiche dohladka.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme kečup, horčici a zamícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vmícháme citrónovou šťávu, cukr a bylinky. Dle chuti můžeme přidat tabasco.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pokud máme čas, odložíme na chvíli do lednice, aby se chutě propojili. Dresink se hodí k zeleninovým a listovým salátům.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										41
									
								
								content/cuketovy-kolac-se-zampiony-a-syrem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										41
									
								
								content/cuketovy-kolac-se-zampiony-a-syrem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,41 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Cuketový koláč se žampiony a sýrem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2021-06-26
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["zelenina"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "1 koláč"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Albert 06/21"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Listové těsto | 1 balení
 | 
				
			||||||
 | 
					Čerstvý sýr| 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Med | 2-3 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Pórek | 2/3 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Cuketa | 2/3 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Žampiony | 5 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Citronová šťáva | na zakapání
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Kopr, čerstvý | 2 snítky 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si rozehřejeme na 190°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Listové těsto rozválíme nebo rozprostřeme, pokud máme již rozválené.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V misce smícháme čerstvý sýr a med. Směsí potřeme listové těsto.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pórek, cuketu a žampiony očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zeleninu vyskládáme středavě v kruzích na těsto.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zakapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme a opepříme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Kraje listového těsta založíme směrem dovnitř. Postupujeme kolem dokola tak, aby vznikl okraj asi 2-3 cm široký.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vejce rozšleháme a pomocí mašlovačky jím potřeme kraje.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Koláč vložíme do trouby na 15 minut. Pečeme dozlatova.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po upečení ozdobíme koprem a můžeme ještě zakápnout trochou citronové šťávy.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										38
									
								
								content/grilovane-brambory-s-koprovym-dipem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										38
									
								
								content/grilovane-brambory-s-koprovym-dipem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,38 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Grilované brambory s koprovým dipem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2021-06-26
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "60"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Albert 06/21"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Brambory ranné, menší | 1200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Červená cibule | 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 30 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Skyr | 250 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Kopr, čerstvý, pokrájený | 3 snítky
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Rozmarýn, čerstvý | 3 snítek
 | 
				
			||||||
 | 
					Hrubozrnná sůl | 2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V hrnci si přivedeme k varu vodu. Trochu ji osolíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Brambory omyjeme a vložíme do vroucí vody na 10 minut. Poté je vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zchladlé uvařené brambory rozpůlíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na špejle napichujeme 3 půlky brmbor a dva měsíčky cibule. Vždy střídavě. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Špízy položíme na tác a pokapeme (nebo potříkáme) olivovým olejem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na rozpáleném grilu opékáme špízy asi 6 minut z každé strany. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si v misce smícháme skyr, kopr, pepř a trošku olivového oleje.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Chvíli před podáváním přidáme na brambory rozmarýn.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Bramborové špízy posypeme hrubozrnnou solí a servírujeme s koprovým dipem.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										52
									
								
								content/salat-s-tunakem-zeleninou-a-vejci/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										52
									
								
								content/salat-s-tunakem-zeleninou-a-vejci/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,52 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Salát s tuňákem, zeleninou a vejci"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2021-06-26
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["zelenina"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "salát", "snadné"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Čarujeme.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Na salát ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Římský salát | 1 hlávka
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 4 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Zelené fazolové lusky | 2 hrsti
 | 
				
			||||||
 | 
					Černé olivy | 1 balení
 | 
				
			||||||
 | 
					Tuňák ve vlastní šťávě | 2 plechovky
 | 
				
			||||||
 | 
					Rajčata | 4 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Cibule červená, větší | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Rukola | 2 hrsti
 | 
				
			||||||
 | 
					Petrželka, nasekaná | 1 hrst
 | 
				
			||||||
 | 
					Kopr, nasekaný | 1 hrst
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Na zálivku ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 100 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Citrónová štáva | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Dijonská horčice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Hrubozrnná hořčice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl |
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Listy salátu opereme a necháme okapat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vejce vložte do vroucí vody se špetkou jedlé sody. Vaříme 9 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si dáme vařit vodu do menšího hrnce a přidáme asi lžičku soli. Do vroucí vody vsypeme fazole a vaříme je 2-3 minuty. Scedíme a prudce ochladíme ledovou vodou. Necháme okapat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Uvařená vejce ochladíme studenou vodou, oloupeme skořápku a vejce rozkrájíme na měsíčky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vodu z oliv slijeme a olivy pokrájíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Šťávu z tuňáka také slijeme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Listy salátu pokrájíme a vložíme je do velké mísy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme k nim okapané fazole, olivy a tuňáka. Trochu tuňáka si můžeme dát stranou na ozdobu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rajčata, cibuli a rukolu pokrájíme na kousky a přidáme do mísy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nakonec do mísy přidáme petrželku a kopr (trochu kopru si můžeme nechat na ozdobu).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V malé zavařovací skleničce si smícháme všechny ingredience na zálivku. Skleničku uzavřeme a pořádně protřepeme. Tímto způsobem se zálivka jednoduše spojí.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zálivku nalijeme na zeleninu v míse a vše lehce, ale poctivě promícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme vejcem, tuňákem a koprem.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user