Oprava suroviny v postupu

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2021-05-23 15:29:23 +02:00
parent df6b668c32
commit 7136409726

View File

@ -26,7 +26,7 @@ Podmáslí | 500 ml
1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
1. Připravíme si na linku plech a posypeme trochou hladké mouky.
1. V míse si smícháme mouky, ovesné vločky, jedlou sodu a sůl.
1. Přilijeme rozpuštěné máslo a kefír.
1. Přilijeme rozpuštěné máslo a podmáslí.
1. Vařečkou mícháme, dokud těsto nezačne být hladké a lehce lepivé. Bud ho potřeba vytvarovat do oválu. Pokud se těsto bude lepit až příliš, přisypeme ještě trochu hladké mouky.
1. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na pomoučněný plech a nařízneme kříž.
1. Plech s chlebem dáme do trouby a pečeme 30 minut. Musí být na poklep dutý. Pokud není, obrátíme spodkem nahoru a ještě chvíli dopečeme.