Další nové recepty (4)
This commit is contained in:
parent
7136409726
commit
0e75649355
33
content/americky-dresing-s-jogurtem/index.md
Normal file
33
content/americky-dresing-s-jogurtem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,33 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Americký dresing s jogurtem"
|
||||||
|
date = 2021-06-26
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["přílohy", "ostatní"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "10"
|
||||||
|
source = "kniha Omáčky a dipy"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Jogurt | 175 g
|
||||||
|
Créme fraiche | 60 g
|
||||||
|
Kečup |4 lžíce
|
||||||
|
Hořčice | 2 lžičky
|
||||||
|
Citrónová šťáva | 5 lžiček
|
||||||
|
Cukr | 1 lžička
|
||||||
|
Pažitka, čerstvě nasekaná | 2 lžíce
|
||||||
|
Petržel, čerstvě nasekaná | 2 lžíce
|
||||||
|
Tabasco (volitelné) | dle chuti
|
||||||
|
|
||||||
|
1. V misce ušleháme jogurt s créme fraiche dohladka.
|
||||||
|
1. Přidáme kečup, horčici a zamícháme.
|
||||||
|
1. Vmícháme citrónovou šťávu, cukr a bylinky. Dle chuti můžeme přidat tabasco.
|
||||||
|
1. Pokud máme čas, odložíme na chvíli do lednice, aby se chutě propojili. Dresink se hodí k zeleninovým a listovým salátům.
|
41
content/cuketovy-kolac-se-zampiony-a-syrem/index.md
Normal file
41
content/cuketovy-kolac-se-zampiony-a-syrem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,41 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Cuketový koláč se žampiony a sýrem"
|
||||||
|
date = 2021-06-26
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["zelenina"]
|
||||||
|
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "1 koláč"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
source = "Albert 06/21"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Listové těsto | 1 balení
|
||||||
|
Čerstvý sýr| 150 g
|
||||||
|
Med | 2-3 lžíce
|
||||||
|
Pórek | 2/3 ks
|
||||||
|
Cuketa | 2/3 ks
|
||||||
|
Žampiony | 5 ks
|
||||||
|
Citronová šťáva | na zakapání
|
||||||
|
Olivový olej | 1 lžíce
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
|
Kopr, čerstvý | 2 snítky
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Troubu si rozehřejeme na 190°C.
|
||||||
|
1. Listové těsto rozválíme nebo rozprostřeme, pokud máme již rozválené.
|
||||||
|
1. V misce smícháme čerstvý sýr a med. Směsí potřeme listové těsto.
|
||||||
|
1. Pórek, cuketu a žampiony očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky.
|
||||||
|
1. Zeleninu vyskládáme středavě v kruzích na těsto.
|
||||||
|
1. Zakapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme a opepříme.
|
||||||
|
1. Kraje listového těsta založíme směrem dovnitř. Postupujeme kolem dokola tak, aby vznikl okraj asi 2-3 cm široký.
|
||||||
|
1. Vejce rozšleháme a pomocí mašlovačky jím potřeme kraje.
|
||||||
|
1. Koláč vložíme do trouby na 15 minut. Pečeme dozlatova.
|
||||||
|
1. Po upečení ozdobíme koprem a můžeme ještě zakápnout trochou citronové šťávy.
|
38
content/grilovane-brambory-s-koprovym-dipem/index.md
Normal file
38
content/grilovane-brambory-s-koprovym-dipem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,38 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Grilované brambory s koprovým dipem"
|
||||||
|
date = 2021-06-26
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "60"
|
||||||
|
source = "Albert 06/21"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Brambory ranné, menší | 1200 g
|
||||||
|
Červená cibule | 150 g
|
||||||
|
Olivový olej | 30 g
|
||||||
|
Skyr | 250 g
|
||||||
|
Kopr, čerstvý, pokrájený | 3 snítky
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
Rozmarýn, čerstvý | 3 snítek
|
||||||
|
Hrubozrnná sůl | 2 lžičky
|
||||||
|
|
||||||
|
1. V hrnci si přivedeme k varu vodu. Trochu ji osolíme.
|
||||||
|
1. Brambory omyjeme a vložíme do vroucí vody na 10 minut. Poté je vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
|
||||||
|
1. Zchladlé uvařené brambory rozpůlíme.
|
||||||
|
1. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky.
|
||||||
|
1. Na špejle napichujeme 3 půlky brmbor a dva měsíčky cibule. Vždy střídavě.
|
||||||
|
1. Špízy položíme na tác a pokapeme (nebo potříkáme) olivovým olejem.
|
||||||
|
1. Na rozpáleném grilu opékáme špízy asi 6 minut z každé strany.
|
||||||
|
1. Mezitím si v misce smícháme skyr, kopr, pepř a trošku olivového oleje.
|
||||||
|
1. Chvíli před podáváním přidáme na brambory rozmarýn.
|
||||||
|
1. Bramborové špízy posypeme hrubozrnnou solí a servírujeme s koprovým dipem.
|
52
content/salat-s-tunakem-zeleninou-a-vejci/index.md
Normal file
52
content/salat-s-tunakem-zeleninou-a-vejci/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,52 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Salát s tuňákem, zeleninou a vejci"
|
||||||
|
date = 2021-06-26
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["zelenina"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "salát", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
source = "Čarujeme.cz"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
Na salát ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Římský salát | 1 hlávka
|
||||||
|
Vejce | 4 ks
|
||||||
|
Zelené fazolové lusky | 2 hrsti
|
||||||
|
Černé olivy | 1 balení
|
||||||
|
Tuňák ve vlastní šťávě | 2 plechovky
|
||||||
|
Rajčata | 4 ks
|
||||||
|
Cibule červená, větší | 1 ks
|
||||||
|
Rukola | 2 hrsti
|
||||||
|
Petrželka, nasekaná | 1 hrst
|
||||||
|
Kopr, nasekaný | 1 hrst
|
||||||
|
|
||||||
|
Na zálivku ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Olivový olej | 100 ml
|
||||||
|
Citrónová štáva | 2 lžíce
|
||||||
|
Dijonská horčice | 1 lžička
|
||||||
|
Hrubozrnná hořčice | 1 lžička
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Listy salátu opereme a necháme okapat.
|
||||||
|
1. Vejce vložte do vroucí vody se špetkou jedlé sody. Vaříme 9 minut.
|
||||||
|
1. Mezitím si dáme vařit vodu do menšího hrnce a přidáme asi lžičku soli. Do vroucí vody vsypeme fazole a vaříme je 2-3 minuty. Scedíme a prudce ochladíme ledovou vodou. Necháme okapat.
|
||||||
|
1. Uvařená vejce ochladíme studenou vodou, oloupeme skořápku a vejce rozkrájíme na měsíčky.
|
||||||
|
1. Vodu z oliv slijeme a olivy pokrájíme.
|
||||||
|
1. Šťávu z tuňáka také slijeme.
|
||||||
|
1. Listy salátu pokrájíme a vložíme je do velké mísy.
|
||||||
|
1. Přidáme k nim okapané fazole, olivy a tuňáka. Trochu tuňáka si můžeme dát stranou na ozdobu.
|
||||||
|
1. Rajčata, cibuli a rukolu pokrájíme na kousky a přidáme do mísy.
|
||||||
|
1. Nakonec do mísy přidáme petrželku a kopr (trochu kopru si můžeme nechat na ozdobu).
|
||||||
|
1. V malé zavařovací skleničce si smícháme všechny ingredience na zálivku. Skleničku uzavřeme a pořádně protřepeme. Tímto způsobem se zálivka jednoduše spojí.
|
||||||
|
1. Zálivku nalijeme na zeleninu v míse a vše lehce, ale poctivě promícháme.
|
||||||
|
1. Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme vejcem, tuňákem a koprem.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user