Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing

This commit is contained in:
2023-02-20 17:07:04 +01:00
parent 22ed3f90a2
commit 06499ceae7
10 changed files with 317 additions and 2 deletions

View File

@ -0,0 +1,31 @@
+++
title = "Vepřové plátky na cistronové šalvěji"
date = 2023-02-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vepřové"]
[extra]
portions = "4"
time = "20"
source = "inspirace recepty Albert"
+++
Ingredience ||
-|-
Vepřové plátky | 4 ks
Citron, bio | 1 ks
Šalvěj, čerstvá, najemno nasekaná | 1 lžíce + na ozdobu
Sůl |
Pepř |
Olivový olej | na osmažení
1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a z obou stran do nich uděláme lehké zářezy.
1. Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj všechny kůru a vymačkáme šťávu z poloviny plodu.
1. V misce si smícháme citronovou šťávu, všechny kůru, hodně soli a pepře a pokrájenou šalvěj. Promícháme a chvilinku můžeme nechat uležet. Směs bude opravdu velmi silná, ale není třeba se obávat - na plátkách vynikne akorát.
1. pPlátky potřeme směsí z obou stran a vmasírujeme.
1. Rozehřejeme pánev, ideálně grilovací a vlijeme do ní trochu oleje.
1. Plátky grilujeme z obou stran asi 6-8 minut.
1. Na talíři servírujeme s plátkem másla, lískem šalvěje, a můžeme i plátkem citronu. Jako příloha se hodí například bramborová kaše.