Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			All checks were successful
		
		
	
	
		
			
				
	
				continuous-integration/drone/push Build is passing
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			All checks were successful
		
		
	
	continuous-integration/drone/push Build is passing
				
			This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Pečené kapustičky s parmezánem"
 | 
			
		||||
date = 2023-02-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
 | 
			
		||||
tagy = ["rychlé", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2-3"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "časopis Gurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Kapustičky | 500 g
 | 
			
		||||
Olivový olej | 3 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
Strouhanka Panko | 2 hrsti
 | 
			
		||||
Parmezán, nastrouhaný najemno | 25 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si plech s pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Růžičky kapustiček obereme od nehezkých lístků, odkrojíme spodní část stonku a rozpůlíme. Přesypeme do mísky, kde je budeme moci promíchat.
 | 
			
		||||
1. Na kapustičky nalijeme olej, dle chuti osolíme a opepříme a promícháme.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme strouhanku a parmezán a znovu promícháme.
 | 
			
		||||
1. Připravené kapustičky nasypeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
 | 
			
		||||
1. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako hlavní chod, například k večeři, s pečivem.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Panko strouhanka, původem z Japonska, je podobná té klasické české. Jen je hrubší a nedělá se ze sušených rolíků, které se rozstrouhají, ale obráceně - nejdříve se dva dny stará veka nebo toastový chléb strouhá, a to na hrubém struhadle, poté se nechá doschnout nebo dosuší v troubě. Výhodou je, že lépe chutná a především nenasákne tolik tuku (např. při smažení). Můžeme si ji doma jednoduše vyrobit a pracovat s ní v kuchyni stejně, jako s českou strouhankou.
 | 
			
		||||
-
 | 
			
		||||
-
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user