Nové recepty a upravený sample (přidaný tag odšťavňovač)
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			All checks were successful
		
		
	
	
		
			
				
	
				continuous-integration/drone/push Build is passing
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			All checks were successful
		
		
	
	continuous-integration/drone/push Build is passing
				
			This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										40
									
								
								content/cesnecka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/cesnecka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Česnečka"
 | 
			
		||||
date = 2023-02-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["polévky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "20"
 | 
			
		||||
source = "TopRecepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Brambory | 2-3 ks
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Kmín |
 | 
			
		||||
Sádlo | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Voda nebo vývar | 1000 ml
 | 
			
		||||
Vejce | 2 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 5-10 stroužků
 | 
			
		||||
Majoránka | 1 velká špetka
 | 
			
		||||
Sýr, tučnější, nastrouhaný | k servírování
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Česnek oloupeme.
 | 
			
		||||
1. Brambory omyjeme a pokrájíme na menší kostičky.
 | 
			
		||||
1. Na sádle zesklovatíme cibuli.
 | 
			
		||||
1. Brambory vložíme do rendlíku zalijeme (vroucí) vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu. Vaříme, dokud nejsou brambory poloměkké (nechceme je úplně uvařené).
 | 
			
		||||
1. Zesklovatělou cibulku zalijeme vodou / vývarem a přivedeme k varu.
 | 
			
		||||
1. Brambory slijeme a přendáme do polévky.
 | 
			
		||||
1. V misce nebo skleničce si rozšleháme vejce. Polévku zamícháme, aby udělela vír a vejce do ní pomalu vléváme. Takto vytvoříme vaječné nitě.
 | 
			
		||||
1. Ochutíme solí, pepřem (tím nemusíme šetřit), kmínem. Povaříme ještě minutku a vypneme.
 | 
			
		||||
1. Přidáme prolisovaný česnek. U jeho množství záleží na síle. Takže přidáváme dle naší chuti. 
 | 
			
		||||
1. Nakonec přisypeme v dlaních promnutou majoránku, promícháme a necháme chvilku stát, aby se česnek v polévce uležel.
 | 
			
		||||
1. Podáváme s nastrouhaným sýrem, který dáváme na talíř a teprve poté ho zalijeme polévkou. Pokud bychom ho vsypali do polévky, udělá se nám na jejím dně rozteklý blob, který se nebude dobře servírovat.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user