receptty.org/content/portobello-plnene-susenymi-rajcaty/index.md

50 lines
2.0 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2023-07-30 12:20:46 +02:00
+++
title = "Portobello plněné sušenými rajčaty"
date = 2023-07-30
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "vegetarian"]
[extra]
portions = "2"
time = "50"
source = "inspirace v knize 365 nízkosacharidových receptů"
+++
Ingredience ||
-|-
Paprika | 1 ks
Portobello | 2 ks
Cibule | 1 ks
Cuketa | 200 g
Olivový olej | 1 lžíce
Česnek | 3 stroužky
Sušená rajčata krájená | 6 lžic
Oregano | 1/2 lžičky
Parmezán | 30 g
Sůl |
Pepř |
Mozzarella | 1 ks
1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
1. Papriku omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyčistíme a položíme na plech. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, dokud se na paprice nezačnou objevovat hnedé fleky. Průběžné otáčíme.
1. Portobello otřeme vlhkou papírovou utěrkou. Opatrně ukrojíme nožičky a lžící uhladíme vnitřní část, aby se náplň hezky vešla.
1. Cibuli oloupeme, cuketu omyjeme a osušíme a obě suroviny nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i nožičky hub.
1. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, cuketu a houbové nožky.
1. Oloupeme česnek a prolisujeme do pánve.
1. Přidáme sušená rajčátka, oregano a trošku osolíme. Mícháme a smažíme tak dlouho, dokud nebude cuketa měkká.
1. Portobello položíme na plech s pečícím papírem a trochu postříkáme nebo potřeme olejem.
1. Když je směs na pávni hotová, tak ji stáhneme z plotky a chvilku necháme vychladnout.
1. Přisypeme parmezán a dle chuti osolíme a opepříme.
1. Náplň rozdělíme do klouboučků a dáme na 15 minut péct.
1. Mozzarellu zatím slijeme a pokrájíme na plátky.
1. Po zmíněných 15 minutách na houby poklademe plátky mozzarelly a zapékáme ještě 10 minut.
1. Podáváme teplé, například se salátkem z quinoi.
### Tipy
- Můžeme využít možností naší spižírny a lednice a náplně obměňovat například pórkem, tofu, vejcem atd.