+++ title = "Portobello plněné sušenými rajčaty" date = 2023-07-30 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "vegetarian"] [extra] portions = "2" time = "50" source = "inspirace v knize 365 nízkosacharidových receptů" +++ Ingredience || -|- Paprika | 1 ks Portobello | 2 ks Cibule | 1 ks Cuketa | 200 g Olivový olej | 1 lžíce Česnek | 3 stroužky Sušená rajčata krájená | 6 lžic Oregano | 1/2 lžičky Parmezán | 30 g Sůl | Pepř | Mozzarella | 1 ks 1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem. 1. Papriku omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vyčistíme a položíme na plech. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, dokud se na paprice nezačnou objevovat hnedé fleky. Průběžné otáčíme. 1. Portobello otřeme vlhkou papírovou utěrkou. Opatrně ukrojíme nožičky a lžící uhladíme vnitřní část, aby se náplň hezky vešla. 1. Cibuli oloupeme, cuketu omyjeme a osušíme a obě suroviny nakrájíme na drobné kostičky. Stejně tak i nožičky hub. 1. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, cuketu a houbové nožky. 1. Oloupeme česnek a prolisujeme do pánve. 1. Přidáme sušená rajčátka, oregano a trošku osolíme. Mícháme a smažíme tak dlouho, dokud nebude cuketa měkká. 1. Portobello položíme na plech s pečícím papírem a trochu postříkáme nebo potřeme olejem. 1. Když je směs na pávni hotová, tak ji stáhneme z plotky a chvilku necháme vychladnout. 1. Přisypeme parmezán a dle chuti osolíme a opepříme. 1. Náplň rozdělíme do klouboučků a dáme na 15 minut péct. 1. Mozzarellu zatím slijeme a pokrájíme na plátky. 1. Po zmíněných 15 minutách na houby poklademe plátky mozzarelly a zapékáme ještě 10 minut. 1. Podáváme teplé, například se salátkem z quinoi. ### Tipy - Můžeme využít možností naší spižírny a lednice a náplně obměňovat například pórkem, tofu, vejcem atd.