receptty.org/content/spanelska-polevka/index.md

32 lines
908 B
Markdown
Raw Normal View History

2019-10-30 11:58:46 +01:00
+++
title = "Španělská polévka s bramborami a chorizem"
date = 2019-07-21
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["polévky"]
tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"]
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = ""
+++
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1ks
Chorizo | 125 g
Brambory | 5 ks
Olej | 1 lžíce
Uzená paprika | 2 lžičky
Červená čočka | 50 g
Sterilizovaná rajčata | 400 g
Vývar | 1 250 ml
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chorizo na kolečka či půlkolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čočku si propláchneme a necháme okapat.
1. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli. Přidáme uzenou papriku a necháme rozvonět.
1. K cibuli přisypeme chorizo, brambory, čočku a rajčata. Zamícháme a chvilku vše opečeme.
1. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor.
1. V závěru dle chuti dosolíme a dopepříme.