+++ title = "Španělská polévka s bramborami a chorizem" date = 2019-07-21 author = "Terezka" [taxonomies] kategorie = ["polévky"] tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"] [extra] portions = "4" time = "30" source = "" +++ Ingredience || -|- Cibule | 1ks Chorizo | 125 g Brambory | 5 ks Olej | 1 lžíce Uzená paprika | 2 lžičky Červená čočka | 50 g Sterilizovaná rajčata | 400 g Vývar | 1 250 ml 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Chorizo na kolečka či půlkolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čočku si propláchneme a necháme okapat. 1. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli. Přidáme uzenou papriku a necháme rozvonět. 1. K cibuli přisypeme chorizo, brambory, čočku a rajčata. Zamícháme a chvilku vše opečeme. 1. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. 1. V závěru dle chuti dosolíme a dopepříme.