receptty.org/content/chlebova-polevka/index.md

31 lines
1.1 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2019-10-30 11:58:46 +01:00
+++
title = "Chlebová polévka"
date = 2019-07-21
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["polévky"]
2020-02-02 11:44:09 +01:00
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
2019-10-30 11:58:46 +01:00
[extra]
2020-02-02 11:40:50 +01:00
portions = "6"
2019-10-30 11:58:46 +01:00
time = "15"
source = "Babička Saša"
+++
Ingredience ||
-|-
Suchý chléb | 1 čtvrtka
Voda | 1 l
Masox | 1 kostka
Olej | 1 lžíce
Cibule | 1 ks
Klobása | 1 ks
1. Do středního hrnce nalijeme vodu, vložíme chleba a necháme přes noc namáčet. Měl by být ponořený, případně jednou za čas otočíme či rukou rozdrobíme, aby byl co nejvíce ve vodě.
1. Druhý den namočený chleba chvíli povaříme, rozmixujeme a přidáme masox. Dále již nevaříme.
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno. Klobásu nakrájíme na malé kousky.
1. Na pánvi si na oleji osmahneme cibuli s klobásou. Pokud je klobása mastnější, nemusíme dávat olej. Klobáska by měla být křupavá, cibule však nesmí zhnědnout.
1. Klobásu s cibulí oddělíme od tuku a přendáme do polévky.
1. Dle chuti osolíme a opepříme. Případně naředíme vodou a můžeme podávat.