1. V mléku rozmícháme cukr a droždí. Přikryjeme a necháme 10 minut nabobtnat.
1. V míse zatím vyšleháme máslo se žloutky do pěny. Přisypeme mouku se solí a zamícháme. Nakonec přilijeme kvásek a vypracuje hladké těsto.
1. Necháme nakynout 45 minut.
1. Zatím si připravíme kovové válečky
1. Těsto vyklopíme na velmi jemně pomoučněný vál a vytvoříme z něj kuličku. Rozdělíme ho na 8 částí.
1. Každou část vezmeme, smáčkneme do kuličky rukama vyválíme dlouhého tenkého hadíka.
1. Hadíka obtočíme okolo válečku a lehce poválíme, aby se hadík spojil.
1. Kraje založíme, aby se trdelník nerozpadl.
1. Tento postup opakujeme s každým kouskem těsta.
1. Máslem potřeme každý trdelník a necháme je na stojato kynout ještě 15-20 minut.
1. Troubu si rozehřejeme na 190°C a trdelníky pečeme 20 minut. V půlce pečení je vyndáme a potřeme máslem. Pokud je pečeme na stojato, otočíme vzhůru nohama. Pokud na ležato, otočíme alespoň dvakrát o třetinku, aby byly opečené ze všech stran.
. Mezitím si smícháme cukr se skořicí.
1. Po vyndání z trouby potřeme vždy jeden trdelník máslem a obalíme ve skořicovém cukru.
1. Doporučuji zkonzumovat co nejdříve, za dva dny už jsou velmi oschlé.
### Tipy
- Pokud nemáme kovové válečky na trdelníky/kremrole, posloužit nám mohou zavařovací skleničky, které obalíme v alobalu. Osobně vyzkoušeno s různými velikostmi skleniček. Nejlepší je sklenička hodně vysoká a úzká (často se v ní prodávají olivy, kapari, zelený pepř atd.)