2020-09-15 18:15:10 +02:00
+++
title = "Indické máslové kuře"
date = 2020-08-19
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
2021-01-11 20:03:09 +01:00
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "omáčka", "rychlé", "snadné", "z jednoho hrnce"]
2020-09-15 18:15:10 +02:00
[extra]
portions = "4"
time = "30"
source = "Pinterest - Indian Butter Chicken"
+++
2020-12-20 11:50:28 +01:00
Koření ||
2020-09-15 18:15:10 +02:00
-|-
Garam Masala | 2 lžíce
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
Kurkuma | 1 lžíce
Kmín | 1/4 lžičky
Mletý zázvor | 1 lžíce
2020-12-20 11:50:28 +01:00
Čerstvě mletý pepř | 1 lžička
2020-09-15 18:15:10 +02:00
Sůl | 1 lžička
2020-12-20 11:50:28 +01:00
Ingredience ||
-|-
Cibule | 1 ks
Kuřecí prsa | 2 ks (cca 500 g)
Máslo | 50 + 150 g
Česneková pasta | 2 lžičky
2020-09-15 18:15:10 +02:00
Rajčatové passato | 250 g
Smetana ke šlehání | 250 g
2020-12-20 11:50:28 +01:00
1. Koření smícháme v jedné mističce.
2020-09-15 18:15:10 +02:00
1. Cibuli nakrájíme na drobno.
1. Kuřecí prsa nakrajíme na menší kostky.
2020-12-20 11:50:28 +01:00
1. V hluboké pánvi rozehřejeme zhruba 50 g másla.
2020-09-15 18:15:10 +02:00
1. Necháme na něm zesklovatět cibulku.
2020-12-20 11:50:28 +01:00
1. Přidáme kuřecí prsa a osmažíme je.
1. Přidáme česnekovou pastu, všechno koření a smažíme tak dlouho, než budou uvnitř téměř hotové.
2020-12-20 12:07:04 +01:00
1. Přidáme zbylé máslo a zamícháme.
1. Zalijeme rajčatovým passatem a smetanou a chvíli povaříme, aby se přebytečná voda zredukovala.
2020-09-15 18:15:10 +02:00
1. Ochutnáme, případně dosolíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš tekutá, můžeme zahustit lžičkou solamilu rozpuštěnou v troše vody a nechat projít varem.
1. Podáváme s rýží, nejlépe basmati.