receptty.org/content/kureci-na-kari-se-zeleninou-a-kokosovym-mlekem/index.md

2.0 KiB

+++ title = "Kuřecí na kari se zeleninou a kokosovým mlékem" date = 2024-09-09 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "indická kuchyně", "keto", "low carb", "snadné", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "45" source = "Jíme zdravě ze spíže" +++

Ingredience
Kuřecí maso 400 g
Olivový olej 4 lžíce
Sůl
Kari 2 lžíce
Kurkuma 2 lžíce
Cibule, červená 1-2 ks
Česnek 2 stroužky
Mrkev 2 ks (ca 100 g)
Květákové růžičky 100 g
Pepř
Chilli dle chuti
Zeleninový vývar 150 g
Kokosové mléko 400 g
Fazolky, pokrájené 100 g
  1. Pokud pokrm budeme podávat s rýží, nejprve si ji propláchneme a dáme vařit.
  2. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky.
  3. Na pánvi (ideálně stylu wok) rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na ní polovinu kuřete, které posypeme cca lžičkou kurkumy a lžičkou kari. Přůbězně mícháme, až bude kuře osmahnuté ze všech stran (max 10 min), vyndáme stranou a ten samý postup zopakujeme se zbylými kuřecími kousky.
  4. Mezitím, co se kuže smaží,si pokrájíme cibuli na tenké půlkroužky a to samé uděláme i s mrkví. Česnek oloupeme, ať je připraven na prolisování.
  5. Až bude maso osmahlé, tak v té samé pánvi rozehřejeme zbylý olej a přisypeme cibuli. Smažíme tam 2 minutky.
  6. Přidáme česnek a necháme to ještě minutku prohřát.
  7. Vsypeme mrkev a květák a 3 minutky opékáme.
  8. Dále vsypeme zbytek kari a kurkumy, případně trochu chilli. Osolíme, opepříme a promícháme.
  9. Přilijeme zeleninový vývar, kokosové mléko a přidáme fazolky. Necháme prohřát a dle potřeby ještě dochutíme.
  10. Podáváme s rýží, případně zakysanou smetanou pro zjemnění pálivosti (pokud jste přidali i chilli).

Tipy

  • Zelenina jd obměňovat dle sez=ony a toho, co máme doma. Do pokrmu se hodí třeba i cuketa, brokolice, kousek brambory, paprika, patizon, případně i nějaká směs mražené zeleniny s většími kousky.