receptty.org/content/coleslaw-s-jogurtem/index.md

1.4 KiB

+++ title = "" date = 2022-01-20 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["zelenina", "přílohy"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "salát", "snadné"]

[extra] portions = "6" time = "15 min + uležení 60" source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů" +++

Ingredience
Zelí bílé 1 menší hlávka
Šalotka 1 ks
Mrkev 2 středně velké kusy
Jogurt, bílý 150 g
Majonéza 50 g
Šťáva z citronu z 1/2 kusu
Jablečný ocet 1 lžíce
Cukr, třtinový 1 lžíce
Sůl
Pepř, čerstvě mletý
  1. Ze zelí oloupeme vrchní nehezké listy a hlávku nakrouháme na tenké nudličky. To můžeme klasicky nožem, anebo to jde skvěle škrabkou na brambory. Zelí vložíme do velké mísy.
  2. Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k zelí.
  3. Mrkve oškrabeme a nastrouháme nahrubo do připravené mísy.
  4. V malé mističce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr a dle chuti osolímea opepříme.
  5. Zálivku nalijeme do mísy a pořádně přomícháme, případně ještě dosolíme či dopepříme.
  6. Uložíme na 1 hodinu do chladu, aby se chutě propojili a zelí zkřehlo.
  7. Asi 15 minut před pdáváním přendáme mísu do pokojové teploty, aby coleslaw nebyl příliš studený.
  8. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako hlavní jídlo například k večeři s plátkem opečeného chleba.