receptty.org/content/rebarborovy-kolac-s-tvarohem-low-carb/index.md

1.8 KiB

+++ title = "Rebarborový koláč s tvarohem (Low Carb)" date = 2024-05-08 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]

[extra] portions = "10" time = "60" source = "JidelniPlan.cz" +++

Těsto
Mandlová mouka 100 g
Kokosová mouka 15 g
Máslo, rozpuštěné 75 g
Březový cukr 20 g
Vaječný žloutek 2 ks
Kypřící práček bez fosfátů 2 lžičky
Guarová guma 1 lžička
Citronová kůra 1 lžička
Náplň
Tvaroh, tučný 250 g
Březový cukr 20 g
Vanilkový exktrakt pár kapek
Vaječný bílek 2 ks
Rebarbora 300 g
Drobenka
Mandlová mouka 50 g
Kokosová mouka 20 g
Máslo, rozuštěné 30 g
Březový cukr 10 g

Těsto

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady (tady dobře poslouží robotický mixér).
  2. Připravíme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem.
  3. Do formy vložíme těsto a rukama ho rozprostřeme po celém dnu a vytvoříme vyvýšené okraje.
  4. Dáme zatím odpočinout do lednice.
  5. Troubu si předehřejeme na 180°C.

Náplň

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a zatím dáme stranou.
  2. Rebarboru omyjeme a nožíkem oloupeme stonky. Poté jí pokrájíme na malé kostičky.

Drobenka

  1. Do misky vložíme všechny ingredience a rukou promačkáváme, dokud nebudou krásně spojené.

  2. Těsto vyndáme z lednice, nalijeme do něj tvarohovou náplň Rozprostřeme stěrkou.

  3. Náplň posypeme rebarborou a opět lehce rozprostřeme.

  4. Koláč rovnoměrně posypeme drobenkou.

  5. Vložíme do trouby na 35 minut.

Tipy

  • Rebarbora nebude nakonec tak nakyslá, jak bychom čekali. Kdo má rád kyselejší dezerty, může ubrat z gramáže rebarbory a doplnit ji například rybízem.

Tipy