receptty.org/content/zapadoafricka-dusena-cizrna-s-rajcaty/index.md
2022-10-15 22:48:49 +02:00

1.2 KiB

+++ title = "Západoafrická dušená cizrna s rajčaty" date = 2022-10-15 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["zelenina"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++

Ingredience
Cibule 1 ks
Česnek 6 stroužků
Červená paprika 1 ks
Cizrna, sterilizovaná 1 plechovka (400 ml)
Rostlinný olej 2 lžíce
Rajčata krájená, sterilizovaná 1 plechovka (400 ml)
Rajčatová passata 150 g
Chilli omáčka 2 lžíce
Arašídové máslo 2 lžíce
Kokosové mléko 200 ml
Sůl
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a papriku na kostičky. Cizrnu scedíme, propláchneme a dáme stranou okapat.
  2. V hrnci nebo velké hlubové pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  3. Poté přidáme papriku a krátce ji opečeme.
  4. Přilijeme rajčata, passatu, chilli omáčku (dávkujeme dle své chutě), arašídové máslo, kokosové mléko a cizrnu.
  5. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme asi 20 minut, aby se chutě propojili a omáčka trochu zhoustla.
  6. Jako přílohu můžeme zvolit rýži, pitu či quinou. Nebo pokrm můžeme podávat jako přílohu k masu.