receptty.org/content/vajecny-liker/index.md

34 lines
1.1 KiB
Markdown

+++
title = "Vaječný likér"
date = 2023-11-06
author = "pdostal"
[taxonomies]
kategorie = ["nápoje"]
tagy = ["alkohol"]
[extra]
portions = "1 lahev"
time = "30"
source = "https://recepty.cuketka.cz/vajecny-liker-konak-eggnog/"
+++
Ingredience ||
-|-
vaječné žloutky | 4
moučkový cukr | 70 g
smetana ke šlehání | 220 ml
Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
rum Casa Eminente | 30 ml
kvalitní brandy | 30 ml
vanilkový lusk | 1
1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.