forked from em/receptty.org
38 lines
1.4 KiB
Markdown
38 lines
1.4 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Coleslaw s jogurtem"
|
|
date = 2022-01-20
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
|
|
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "salát", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "6"
|
|
time = "15 min + uležení 60"
|
|
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Zelí bílé | 1 menší hlávka
|
|
Šalotka | 1 ks
|
|
Mrkev | 2 středně velké kusy
|
|
Jogurt, bílý | 150 g
|
|
Majonéza | 50 g
|
|
Šťáva z citronu | z 1/2 kusu
|
|
Jablečný ocet | 1 lžíce
|
|
Cukr, třtinový | 1 lžíce
|
|
Sůl |
|
|
Pepř, čerstvě mletý |
|
|
|
|
1. Ze zelí oloupeme vrchní nehezké listy a hlávku nakrouháme na tenké nudličky. To můžeme klasicky nožem, anebo to jde skvěle škrabkou na brambory. Zelí vložíme do velké mísy.
|
|
1. Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k zelí.
|
|
1. Mrkve oškrabeme a nastrouháme nahrubo do připravené mísy.
|
|
1. V malé mističce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr a dle chuti osolímea opepříme.
|
|
1. Zálivku nalijeme do mísy a pořádně přomícháme, případně ještě dosolíme či dopepříme.
|
|
1. Uložíme na 1 hodinu do chladu, aby se chutě propojili a zelí zkřehlo.
|
|
1. Asi 15 minut před pdáváním přendáme mísu do pokojové teploty, aby coleslaw nebyl příliš studený.
|
|
1. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako hlavní jídlo například k večeři s plátkem opečeného chleba.
|