forked from em/receptty.org
34 lines
912 B
Markdown
34 lines
912 B
Markdown
+++
|
|
title = "Smetanová krůta se sušenými rajčaty"
|
|
date = 2025-05-09
|
|
author = "Emil"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["maso"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "4"
|
|
time = "60"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Krůtí prsa | 500 g
|
|
Kukuřičný škrob |
|
|
Cibule | 1 ks
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
Sušená rajčata v oleji |
|
|
Niva | 50 g
|
|
Čedar | 50 g
|
|
Smetana |
|
|
Brandy |
|
|
|
|
1. Krůtí prso očistíme a pokrájíme na větší řízečky.
|
|
2. Osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
|
|
3. Na tuku maso osmažíme, dokud nevytvoří krásnou tmavou kůrku. Pak jej odebereme stranou.
|
|
4. Na výpeku necháme osmažit cibulku.
|
|
5. Pokud chceme, můžeme ji zalít trochou brandy a vyflambujeme alkohol. Pozor na vlasy :)
|
|
6. Později s cibulkou rozvoníme plátky česneku a krájená sušená rajčata.
|
|
7. Zalijeme smetanou a necháme ve směsi rozpustit sýry.
|
|
8. Přidáme maso včetně výpeku a opatrně krátce podusíme, dokud není maso hotové.
|