forked from em/receptty.org
37 lines
1.2 KiB
Markdown
37 lines
1.2 KiB
Markdown
+++
|
|
title = "Bublanina"
|
|
date = 2019-10-30
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
kategorie = ["dezerty"]
|
|
tagy = ["levné", "pečené", "rychlé", "snadné"]
|
|
|
|
[extra]
|
|
portions = "15"
|
|
time = "30"
|
|
+++
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
-|-
|
|
Vejce | 2 ks
|
|
Sůl | 2 špetka
|
|
Cukr moučka | 3/4 hrnek
|
|
Polohrubá mouka | 2 hrnky
|
|
Mléko | 1 hrnek
|
|
Prášek do pečiva | 1/2 balíčku
|
|
Vanilkový cukr | 1 balíček
|
|
Ovoce | dle chuti
|
|
|
|
1. Ovoce si omyjte a nechtwe okapat. Případně pokrájejte dle potřeby.
|
|
1. Troubu si předehřejte na 180°C.
|
|
1. Plech si vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
|
|
1. Do dvou misek oddělíme žloutky od bílků.
|
|
1. Se špetkou soli vyšleháme bílky do husté pěny.
|
|
1. V druhé misce ke žloutkům přidáme cukr (moučkový i vanilkový), špetku soli a prášek do pečiva.
|
|
1. Poté vmícháme mouku a opět promícháme.
|
|
1. Nakonec přilijeme mléko a vytvoříme hladké těsto.
|
|
1. Do připraveného plechu nalijeme těsto a poklademe navrch ovoce.
|
|
1. Dáme péct asi na 30 minut. Jestli je těsto upečené zjistíme díky špejli, kterou píchneme do těsta. Pokud na špejli není těsto nalepené, tak je upečené.
|
|
1. Necháme vychladnout.
|
|
1. Při podávání můžeme posypat moučkovým cukrem. |