forked from em/receptty.org
1.3 KiB
1.3 KiB
+++ title = "Pomazánka z ricotty a sušených rajčat" date = 2025-02-10 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["pomazánky"] tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "6" time = "15" source = "" +++
Ingredience | |
---|---|
Ricotta | 200 g |
Sušená rajčata, v oleji | 4 ks |
Lučina | 100 g |
Pepř, čerstvý | |
Bazalka, čerstvá | 6 listů |
Jogurt | dle potřeby |
- Všechny ingredience vložíme do sekáčku a rozmixujeme na hlakdou pastu. Dochutíme dle potřeby pepřem, případně můžeme i pár kapek citronové šťávy. Nemělo by ale být potřeba solit, protože rajčata jsou slaná dost. V případě potřeby pomazánku trochu zředíme jogurtem.
- Nejlépe si pomazánku vychutnáme na čerstvém pečivu nebo ji můžeme udělat tekutější a použít jako dip k masu nebo k čerstvé zelenině.
Tipy
- Ricottu doporučuji čerstvou, já kupuji například z trhu nebo třeba z Gran Moravie. Je mnohem chutnější než klasická ze supermaketů. Je sice trochu dražší, ve chvíli, kdy jídlo tepelně nezpracováváme, tak se to chuťově vyplatí.
- Pokud nemáme sekáček, sušená rajčata a bazalku pokrájíme na jemno a vše společně vymícháme v hladkou pomazánku třeba pomocí vidličky.