forked from em/receptty.org
1.6 KiB
1.6 KiB
+++ title = "Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou" date = 2022-07-03 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["dezerty"] tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra] portions = "2-3" time = "15" source = "ColorsOfLowCarb.cz" +++
Jahodová omáčka | |
---|---|
Jahody | 400 g |
Smetana ke šlehání | 50-150 ml |
Xylitol či jiné sladidlo | dle potřeby |
Knedlíčky | |
---|---|
Tvaroh tučný, vanička | 250g |
Vejce | 2 ks |
Smetana ke šlehání | 30 g |
Kokosová mouka | 100 g |
Psyllium, mleté | 10 g |
Sůl | 1 špetka |
Jahodová omáčka
- Jahody omyjeme, zbyvíme slupek a rozkrájíme na poloviny.
- Vložíme je do stolního mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme větší kousky jahod, můžeme hrst jahod přidat až na konec k rozmixovaným jahodám a jen párkrát zapnout a necháme je rozřezat na větší kousky.
Knedlíčky
- Dáme si vařit vodu na knedlíky do velkého hrnce.
- V míse spolu vyšleháme tvaroh, vejce a smetanu.
- V menší misce promícháme kokosovou mouku s psylliem.
- Suchou směs vešleháme do tekuté směsi.
- Propracujeme rukama a tvoříme knedlíčky. Oddělujeme z těsta asi po 30 g a tvoříme kuličky, které řádně uzavřeme a zakulatíme. Vznikne asi 15 knedlíčků.
- Knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Když vyplavou, jsou hotové.
Tipy
- Pokud chceme, můžeme omáčku rozmačka šťouchadlem.
- Jahody také nemusíme mixovat, ale můžeme je použít jako náplň do kneldíčků - těsto obalíme okolo jahody a pevně a poctivě uzavřeme všechny dírky v knedlíčku. Vyjde nám 8-10 knedlíků. Vaříme taktéž 3 minuty.