receptty.org/content/pomalu-dusene-korejske-hovezi/index.md

1.7 KiB

+++ title = "Pomalu dušené korejské hovězí" date = 2023-04-02 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "z jednoho hrnce"]

[extra] portions = "4" time = "15 min + 150" source = "Forbes.cz" +++

Ingredience
Hovězí z krku 700 g
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužky
Zázvor, čerstvý 4 cm
Hruška nashi 1 ks
Hovězí vývar 250 ml
Rýžový ocet 1 lžíce
Sójová omáčka 100 ml
Sezamový olej 2 lžíce
Chilli vločky 2 špetky
Voda 3 lžíce
Kukuřičný škrob 3 lžíce
Cukr třtinový 3 lžíce
  1. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a pokrájíme na kosky o velikosti asi 2 cm.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně tak připravíme i hrušku nashi.
  4. V odměrce si smícháme hovězí vývar, rýžový ocet a sójovou omáčku.
  5. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  6. Po chvíli přidáme zázvor a necháme rozvonět.
  7. Poté přisypeme hovězí kostky a chilli vločky.
  8. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, zalijeme připravenou vývarovo-sójovou směsí.
  9. Přisypeme nastouhanou nashi, zamícháme a přiklopíme. Přivedeme k varu, poté plotýnku stáhneme na střední výkon a táhneme 2 hodiny.
  10. Po uplynulém čase by mělo být maso měkké. Ve skleniččce nebo mističce smícháme vodu, škrob a cukr. Přilijeme k masu a vaříme ještě 30 minut, tentokrát již bez pokličky.
  11. Podávat můžeme s vařenou rýží, volským okem, čerstvými houbami enoki, posypané černým sezamem, pokrájenou jarní cibulkou a chilli papričkou.