receptty.org/content/kaderavkove-stir-fry-s-krupavym-tofu/index.md
2022-10-15 22:48:49 +02:00

2.0 KiB

+++ title = "Kadeřávkové stir fry s křupavým tofu" date = 2022-10-15 author = "Terezka"

[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "omáčka", "rychlé", "vegetarian"]

[extra] portions = "4" time = "30" source = "časopis Gurmet" +++

Ingredience
Tofu 200 g
Sójová omáčka 3 lžíce
Vaječné nudle 240 g
Červené zelí 1/4 hlávky
Kadeřávek 4 velké listy
Mrkev 1 ks
Česnek 1 stroužek
Zázvor, čerstvý 2 cm
Jarní cibulka na posypání
Kari 1,5 lžičky
Řepkový olej 3 lžíce
Sezamová semínka na posypání
Sezamový olej na zakápnutí
  1. Tofu řádně osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a nakrájíme ho na kostičky. V míse smícháme 1 lžíce sójové omáčky s kari. Přisypeme tofu, promícháme a zatím necháme marinovat.
  2. Zelí si nakrouháme najemno. Z kadeřávku vykrojíme tuhý řapík a nasekáme na kousky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor prolisujeme do mističky. Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a dáme stranou do mističky.
  3. V hrnci přivedeme k varu vodu a nudle uvaříme dle návodu. Poté scedíme.
  4. V hluboké pánvi (ideálně wok) rozpálíme 1 lžíce ileje a opečeme na něm tofu ze všech stran. Poté vsypeme stranou do mističky.
  5. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a necháme pořádně rozpálit (asi 2 minutky). Poté vlijeme zbylý olej a vsypeme česnek a zázvor. Restujeme asi 30 vteřin.
  6. Přisypeme zelí, kadeřávek a mícháme a prohazujeme po dobu 2 minut.
  7. Přidáme mrkev, zbylou sójovou omáčku a restujeme další 2 minuty.
  8. Pánev stáhneme z plotny a vmícháme nudle, opečené tofu a trochu sezamového oleje.
  9. Před servírováním posypeme jarní cibulkou a trochou sezamového semínka.

Tipy

  • První krok, kdy marinujeme tofu, můžeme udělat i několik hodin před začátkem připravy jídla. Tofu lépe nasákne chutě.
  • Tofu může být vyměněno za kuřecí maso, nakrájéné na tenké proužky.