forked from em/receptty.org
1.5 KiB
1.5 KiB
+++ title = "Bramborová roláda se špenátem" date = 2020-02-17 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["maso"] tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné"]
[extra] portions = "4" time = "60" +++
Roláda | |
---|---|
Bramborové těsto | 1 sáček |
Cibule | 1 ks |
Měkký salám (šunkáček) | 400 g |
Olej | 2 lžíce |
Příloha | |
---|---|
Mražený špenát | 400 g |
Mléko | 3 lžíce |
Česnek | 2 stroužky |
Sůl | |
Pepř |
- Bramborové těsti si připravíme dle návodu. Většinou má chvíli odpočívat, tak si mezitím připravíme náplň.
- Šunkáček nastrouháme na hrubší části struhadla.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli.
- Po chvíli přidáme nastrouhaný šunkáček a opekáme. Šunkáček by měl začít zlátnout.
- Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Do velkého hrnce si dáme vařit vodu.
- Bramborové těsto si na pomoučněném vále rozválíme na placku silnou zhruba půl centimetru.
- Vychladnou směsí potřeme těsto a zabalíme do rolády.
- Roládu vložíme do čisté utěrky a oba konce zavážeme nití.
- Roládu dáme vařit do vody zhruba 15 minut z každé strany.
- Mezitím si připravíme přílohu. Zmražený špenát dáme do rendlíčku, podlijeme mlékem a za častého míchání zahřejeme. Když je špenát rozmrzlý prolisujeme česnek a osolíme dle chuti.
- Uvařenou roládu vyjmeme z vody a krájíme na silnější plátky. Servírujeme se špenátem.