forked from em/receptty.org
1.7 KiB
1.7 KiB
+++ title = "Bílé rigatoni" date = 2021-03-01 author = "Terezka"
[taxonomies] kategorie = ["těstoviny a rýže"] tagy = ["pečené", "z jednoho hrnce"]
[extra] portions = "4" time = "60" +++
Ingredience | |
---|---|
Šunka | 200 g |
Mozzarella | 150 g |
Hrášek (čerstvý / mražený) | 200 g |
Máslo | 50 g |
Smetana | 2 lžíce |
Rigatoni (viz tipy) | 500 g |
Petržel (pokrájená) | 2 velké špetky |
Sůl | |
Pepř |
- V menším hrnci přivedeme k varu vodu. Vsypeme do ní hřášek a vaříme 5 minut. Poté scedíme.
- Šunku nakrájíme na kostičky.
- Mozzarellu nastrouháme nahrubo.
- Dáme si vařit vodu na těstoviny.
- Připravíme si větší pánev, nejlépe takovou, kterou můžeme pak dát do trouby.
- Na větší pánvi s rozehřeme máslo. Přisypeme šunku a opékáme 5 minut.
- Poté přisypeme hrášek a necháme ještě 5 minut osmahnout.
- Mezitím by se mohla začít vařit voda. Osolíme ji a vsypeme těstoviny. Vaříme dle návodu, poté scedíme.
- Přilijeme 1 lžíci smetany a pokračujeme s vařením, dokud tekutina trochu nezhoustne.
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Přidáme petržel, sůl, pepř a promícháme.
- Vypneme sporáka odstavíme.
- Do ricotty přilijeme zbylou lžíci smetany a zamícháme.
- Scezené těstoviny přisypeme ke směsi na pánvi. Přidáme i ricottu a pořádně vše promícháme.
- Pokud můžeme dát pánev do trouby, posypeme směs mozzarellou rovnou. POkud není pánev vhodná do trouby, tak směs přendáme do pekáčku a teprve poté posypeme mozzarellou.
- Vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
- Podáváme teplé.
Tipy
- Rigatoni jsou krátké těstoviny s širokou dírou. Velmi podobné těstovině penne, jen nejsou na konci zkosené.