forked from em/receptty.org
Úprava množství cukru, smazán tip
This commit is contained in:
parent
2d8e8ee630
commit
f6ba6083bf
@ -17,7 +17,7 @@ Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Vlažná voda | 1,5 hrnku
|
||||
Sušené droždí | 1 lžička
|
||||
Cukr krystal | 1/8 hrnku
|
||||
Cukr krystal | 1 lžíce
|
||||
Rozpuštěné máslo | 1 vrchovatá lžíce
|
||||
Sůl | 1/2 lžičky
|
||||
Hladká mouka | 3 - 4 hrnky
|
||||
@ -29,8 +29,4 @@ Hladká mouka | 3 - 4 hrnky
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
|
||||
1. Větší srnčí hřbet (nebo dva menší) si vymažeme máslem a vyklopíme do něj těsto.
|
||||
1. Vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím špejle - pokud se na ni nelepí těsto, je chléb hotový.
|
||||
1. Necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Pokud někdo nemá rád příliš sladký chléb, stačí tam cukru dát polovinu či ještě méně. Ale je tam potřeba aspoň trochu, aby podpořilo činnost droždí.
|
||||
1. Necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user