Úprava množství cukru, smazán tip

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2020-03-31 19:52:35 +02:00
parent 2d8e8ee630
commit f6ba6083bf

View File

@ -17,7 +17,7 @@ Ingredience ||
-|-
Vlažná voda | 1,5 hrnku
Sušené droždí | 1 lžička
Cukr krystal | 1/8 hrnku
Cukr krystal | 1 lžíce
Rozpuštěné máslo | 1 vrchovatá lžíce
Sůl | 1/2 lžičky
Hladká mouka | 3 - 4 hrnky
@ -29,8 +29,4 @@ Hladká mouka | 3 - 4 hrnky
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
1. Větší srnčí hřbet (nebo dva menší) si vymažeme máslem a vyklopíme do něj těsto.
1. Vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím špejle - pokud se na ni nelepí těsto, je chléb hotový.
1. Necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.
### Tipy
- Pokud někdo nemá rád příliš sladký chléb, stačí tam cukru dát polovinu či ještě méně. Ale je tam potřeba aspoň trochu, aby podpořilo činnost droždí.
1. Necháme vychladnout a poté krájíme na plátky.