Dopsán recept

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2021-03-12 12:04:28 +01:00
parent b377337cd9
commit edf9ca29f4

View File

@ -1,55 +1,38 @@
+++ +++
title = "" title = "Houskový knedlík z trouby"
date = 2021-01-20 date = 2021-03-12
author = "Terezka" author = "Terezka"
[taxonomies] [taxonomies]
kategorie = [""] kategorie = ["přílohy"]
tagy = ["", "", ""] tagy = ["hrnkové", "levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra] [extra]
portions = "" portions = "6"
time = "" time = "60"
source = "" source = "MaminčinyRecepty.cz"
+++ +++
<!-- Kategorie: polévky, maso, těstoviny a rýže, zelenina, pečivo, přílohy, pomazánky, dezerty, nápoje, ostatní -->
<!-- Tagy: alkohol, bezlaktózové, bezlepkové, drůbež, hrnkové, levné, omáčka, pečené, ryby, rychlé, salát, snadné, vegetarian, vepřové, z jednoho hrnce -->
Ingredience || Ingredience ||
-|- -|-
| Rohlík, včerejší | 2 ks
| Olej | 1 lžíce
| Hrubá mouka | 2 hrnky + na vysypání
| Prášek do pečiva |
| Sůl | 1 velká špetka
| Vejce | 2 ks
| Mléko | 2 hrnky
| Petrželka, posekaná | 2 hrsti
| Sádlo / máslo | na vymazání formy
|
|
|
1. Rohlíky pokrájíme na kostičky.
1. Rozpálíme olej na pánvi a osmahneme na něm rohlíkové kostičky.
1. 1. Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Promícháme.
1. 1. Přidáme vejce, mléko a promícháme. Takto necháme chvíli odpočinout.
1. 1. Mezitím si připravíme hluboký pekáč, který můžeme přikrýt a zároveňň se do něj vejde chlebíčková forma. Do pekáče nalijeme vodu (asi do 1/3) a vložíme do trouby, kterou zapneme na 190°C.
1. 1. Chlebíčkovou formu si vymežeme sádlem nebo máslem a vysypeme moukou.
1. 1. Do uleželého těsta vmícháme petrželku a přelijeme ho do chlebíčkové formy.
1. 1. Formu vložíme do pekáče s horkou vodou, přikryjeme a pečeme 25 minut. Poté zkusíme špejlí a pokud se ještě lepí, tak ještě chvíli necháme.
1. 1. Knedlík vyklopíme a nakrájíme na plátky.
1.
1.
1.
1.
1.
### Tipy
-
-
-