forked from em/receptty.org
Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
60
content/vonave-maso-s-batatovym-pyre/index.md
Normal file
60
content/vonave-maso-s-batatovym-pyre/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,60 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Voňavé maso s batátovým pyré"
|
||||
date = 2021-01-20
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "4 hod"
|
||||
source = "MaminčinyRecepty.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Hovězí kližka | 800 g
|
||||
Mrkev | 1 velký kus
|
||||
Petřžel | 1 velký kus
|
||||
Řapíkatý celer | 3 stonky
|
||||
Cibule | 1 velký kus
|
||||
Zázvor čerstvý | 5 cm
|
||||
Olej |
|
||||
Badyán | 3 hvězdičky
|
||||
Skořice | 2 svitky
|
||||
Hovězí vývar | 560 ml
|
||||
Sůl |
|
||||
Červený vinný ocet | 100 ml
|
||||
Sójová omáčka | 50 ml
|
||||
Med | 2 lžíce
|
||||
Drcená chilli paprička |
|
||||
Zelená petrželka | na ozdobu
|
||||
|
||||
Pyré ||
|
||||
-|-
|
||||
Batáty | 1300 g
|
||||
Máslo | 80 g
|
||||
Sůl |
|
||||
Mletý pepř |
|
||||
|
||||
## Maso
|
||||
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.
|
||||
1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.
|
||||
1. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kolečka.
|
||||
1. Do hrnce nebo velké pánve si nalijeme trochu oleje (cca 3 lžíce, v případě potřeby můžeme trochu přidat) a rozehřejeme ho. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran do zatáhnutí.
|
||||
1. Poté maso vyjmeme a do výpeku nasypeme nakrájenou zeleninu, zázvor a přidáme banyán a skořici. Za stálého míchání krátce orestujeme.
|
||||
1. K zelenině vrátíme maso. Přilijeme vývar, osolíme (pokud již není vývar slaný), přilijeme ocet, sójovou omáčku, med a chilli (dle chuti).
|
||||
1. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit na nejnižším stupni 3-3,5 hodiny.
|
||||
1. Až bude maso měkké, vyndáme ho stranou a vývar v pánvi zredukujeme, aby trochu zhoustnul.
|
||||
1. Poté vývar přecedíme a do šťávy vrátíme maso.
|
||||
|
||||
## Pyré
|
||||
1. Příprava pyré může začít ve chvíli, kdy redukujete vývar.
|
||||
1. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nebudou měkké (cca 20-25 minut).
|
||||
1. Scedíme vodu, přidáme máslo a ručním šlehačem vyšleháme hladké pyré.
|
||||
|
||||
## Servírujeme
|
||||
1. Na talíř si dáme hromádku pyré a vytvoříme v díl důlek.
|
||||
1. Do důlku přídáme pár kousků masa, zalijeme trochou šťávy a ozdobíme petrželkou.
|
Reference in New Issue
Block a user