forked from em/receptty.org
		
	Nové recepty k fotkám
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										39
									
								
								content/bramborova-omeleta-na-pive-s-klobasou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										39
									
								
								content/bramborova-omeleta-na-pive-s-klobasou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,39 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Bramborová omeleta na pivě s klobásou"
 | 
			
		||||
date = 2021-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso", "zelenina", "ostatní"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "levné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2"
 | 
			
		||||
time = "60"
 | 
			
		||||
source = "iGurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Brambory | 250 g
 | 
			
		||||
Pivo tmavé | 150 ml
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Klobása ostrá | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 1 stroužek
 | 
			
		||||
Vejce | 3 ks
 | 
			
		||||
Petržel kadeřavá | 
 | 
			
		||||
Olej | 
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Čerstvě mletý pepř | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
 | 
			
		||||
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezměknou (cca 20 minut, hlídáme).
 | 
			
		||||
1. Cibuli a klobásy nakrájíme na kolečka.
 | 
			
		||||
1. Česnek prolisujeme.
 | 
			
		||||
1. Na široké pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) si rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibulku, klobásu a česnek. Odstavíme a čekáme na brambory.
 | 
			
		||||
1. V míse si rozešleháme vejce se solí a pepřem a přidáme všechny suroviny - cibuli s česnekem a klobásou a upečené brambory.
 | 
			
		||||
1. Vše promícháme. Důkladně, ale opatrně, aby se brambory příliš nepolámaly.
 | 
			
		||||
1. Použitou pánev si s trochou oleje znovu rozehřejeme a vsypeme do ní všechnu bramborovou směs.
 | 
			
		||||
1. Směs porovnáme, aby hezky na pánvi ležela a na mírném plameni pečeme dozlatova.
 | 
			
		||||
1. Servírujeme posypané nakrájenou petrželkou.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user