forked from em/receptty.org
		
	Velikonoční recepty
This commit is contained in:
		@@ -15,31 +15,17 @@ source = "KetoDiet.cz"
 | 
				
			|||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
Ingredience ||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
-|-
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
Vejce, natvrdo | 
 | 
					Vejce, natvrdo | 3 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Ředkvičky | 150 g
 | 
				
			||||||
Čerstvý sýr | 100 g
 | 
					Čerstvý sýr | 100 g
 | 
				
			||||||
Cottage | 1 kelímek
 | 
					Cottage | 1 kelímek
 | 
				
			||||||
Ředkvičky | 150 g
 | 
					 | 
				
			||||||
Řeřicha | dle chuti
 | 
					Řeřicha | dle chuti
 | 
				
			||||||
Limetková šťáva | max. 2 lžíce
 | 
					Limetková šťáva | max. 2 lžíce
 | 
				
			||||||
Sůl | 
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
Pepř | 
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					1. Vejce a ředkvičky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					1. Přidáme čerstvý sýr, cottage a promícháme.
 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					1. Přisypeme pokrájenou řeřichu a vše promícháme.
 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					1. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					1. Pokud by se nám stále zdála pomazánka příliš tuhá, můžeme přidat pár kapek smetany, mléka nebo olivového oleje.
 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
1. 
 | 
					 | 
				
			||||||
 | 
					 | 
				
			||||||
 | 
					 | 
				
			||||||
### Tipy
 | 
					 | 
				
			||||||
 | 
					 | 
				
			||||||
-
 | 
					 | 
				
			||||||
-
 | 
					 | 
				
			||||||
-
 | 
					 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										54
									
								
								content/velikonocni-nadivka-low-carb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										54
									
								
								content/velikonocni-nadivka-low-carb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,54 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Velikonoční nádivka (Low Carb)"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2022-04-16
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vepřové"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "10"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "250"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Colors Of Low Carb.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Uzené maso | 800 g
 | 
				
			||||||
 | 
					[Sezamové bulky](/sezamove-housticky-low-carb) (viz Tipy) | 5 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Žloutky, zbylé po upečení sezamových houstiček | 6 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 6 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Smetana ke šlehání| 1 kelímek
 | 
				
			||||||
 | 
					Vývar | 150 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 50 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Zelené listy (kopřivy, špenát, medvědí česnek, ...) | 5 hrstí
 | 
				
			||||||
 | 
					Jarní cibulka | 2 stonky
 | 
				
			||||||
 | 
					Bylinky (kopr, petržel, pažitka,...), pokrájené | celkem 6 lžic
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Muškátový oříšek | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do hrnce napustíme studenou vodu a vložíme do něj maso. Přiklopíme, přivedeme k varu a vaříme asi 50 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si upečeme sezamové houstičky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Maso i housky necháme vychladnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu (já použila cca 35x16 cm) vymažeme máslem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zatím si ve velké míse smícháme zbylé žloutky, vejce, smetanu a vývar.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Máslo si rozpustíme v mikrovlnce.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zelené listy spaříme vroucí vodou, scedíme a vymačkáme ṕřebytečnou vodu. Pokrájíme nadrobno a přendáme do malé misky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Přidáme do misky s pokrájenými listy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Houstičky (z celkem 8 kusů vezmeme 5) pokrájíme na kostičky asi 1x1 cm. Vsypeme je do vaječné směsi, zamícháme a necháme pořádně nasáknout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Maso také pokrájíme na kostičky asi 1x1 cm a přisypeme k nasáknutým houskám.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do mísy přilijeme rozpuštěné máslo, přisypeme obsah misky s listy a jarní cibulkou, pokrájené bylinky, opepříme, osolíme, nastrouháme trochu muškátového oříšku a vše zamícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ochutnáme a případně dochutíme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nádivku přelijeme do připravené mísy, stěrkou zahladíme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vložíme do trouby a pečeme nejprve 20 minut, poté teplotu snížíme na 180°C a dopečeme 40 minut. Čas si odhadněte i podle zkušeností se svou troubou. Nádivka by měla mít tmavě zlatavou kůrčičku.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pokud se bude objevovat tuk okolo nádivky, můžete vzít mašlovačku a potírat tímto tukem vršek nádivky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Hotovou nádivku vyndáme z trouby, po chvíli vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme z ní osušit přebytečnou vlhkost.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Ještě lepší sezamové houstičky budou, když do původního receptu přidáme 50 g prosáté mouky z kešu ořechů, vodu navýšíme na 240 ml, kypřící prášek na 12g (z 10g) a sezamová semínka hrubě pomeleme.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Nádivka jde samozřejmě upéct i bez sezamových housek, tedy s normálními houskami nebo rohlíky. Předtím, než houskové kostičky dáte do vaječné směsi, je opečte v troubě na 180°C, po dobu 15 minut a v polovině promíchejte. Udrží lépe tvar a bude hezčí mozaika na řezu.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user