forked from em/receptty.org
Nové recepty
This commit is contained in:
BIN
content/chaliapin-steak/img.jpg
Normal file
BIN
content/chaliapin-steak/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 325 KiB |
40
content/chaliapin-steak/index.md
Normal file
40
content/chaliapin-steak/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,40 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Chaliapin Steak"
|
||||
date = 2023-11-08
|
||||
author = "Emil"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "1"
|
||||
time = "120"
|
||||
source = "Shokugeki no Soma"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Název nese jméno operního zpěváka Feodora Chaliapina, který v Japonsku trpěl na bolest zubu a objednal si "extra jemný" steak. Šéfkuchař použil čerstvou cibuli na zjemnení masa.
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Hovězí steak ze svíčkové |
|
||||
Cibule | 4 ks
|
||||
Máslo | 1-2 ks
|
||||
Olivový olej |
|
||||
Sojová omáčka |
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Petržel |
|
||||
|
||||
1. Maso překryjeme plastovou fólií a jemně naklepeme do tloušťky asi 8 až 10mm.
|
||||
1. Z obou stran nožem vyřežeme mřížku s mezerami asi 5mm.
|
||||
1. Nastrouháme dvě cibule a pokryjeme jimi obě strany masa. Šťáva z cibule zajistí jeho zjemnění.
|
||||
1. Překryjeme novým kusem fólie a necháme stát minimálně 30 minut, lépe však hodinu.
|
||||
1. Zbylé cibule nakrájíme na kostičky a opečeme je na másle (sauté).
|
||||
1. Když jsou cibule lehce zlaté, snížíme plamen, přidáme sůl a pepř a pokračujeme, dokud není cibule nádherně zlatá.
|
||||
1. Hotovou cibuli odložíme do misky.
|
||||
1. Z masa odstraníme co nejvíce cibule, jednu stranu osolíme, opepříme a položíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem.
|
||||
1. Poté co jedna strana zezlátne, osolíme a opepříme i druhou stranu a smaso otočíme.
|
||||
1. Když je maso medium-rare, odložíme na talíř a necháme odpočinout
|
||||
1. Cibuli vrátíme do pánve, ohřejeme a přidáme lžičku sójové omáčky.
|
||||
1. Hotovou cibulí pokryjeme vrchní stranu masa. Pro ozdobu můžeme v cibuli nožem vytvořit mřížku.
|
||||
1. Na vrch posypeme nasekanou petržel.
|
Reference in New Issue
Block a user