forked from em/receptty.org
		
	Čočka s kapustičkami - recept
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										54
									
								
								content/bylinkova-cocka-s-ruzickovou-kapustou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										54
									
								
								content/bylinkova-cocka-s-ruzickovou-kapustou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,54 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Bylinková čočka s růžičkovou kapustou"
 | 
			
		||||
date = 2022-01-11
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["přílohy", "zelenina"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "salát", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "45"
 | 
			
		||||
source = "časopis Gurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Čočka zelená | 150 g
 | 
			
		||||
Růžičková kapusta | 200 g
 | 
			
		||||
Cibule, červená | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Olivový olej | 4 lžíce
 | 
			
		||||
Voda | 300 ml
 | 
			
		||||
Bujon, zeleninový | 1 kostka
 | 
			
		||||
Petržel | 1 svazek
 | 
			
		||||
Pažitka | 1 svazek
 | 
			
		||||
Jarní cibulka | 4 stonky
 | 
			
		||||
Citronová šťáva | z 1/2 citronu
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Zálivka ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Javorový sirup | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Horčice, dijonská | 10 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Čočku propláchneme a necháme okapat.
 | 
			
		||||
1. Růžičkovou kapustu očístíme (zbavíme prvních ošklivých lístků) a rozkrájíme na poloviny.
 | 
			
		||||
1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
 | 
			
		||||
1. V hrnci si rohřejeme 2 lžíce olivového oleje. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme čočku a česnek a opekáme 5 minut.
 | 
			
		||||
1. Přijeleme vodu a rozdrobíme kostku bujonu. Vaříme odkryté 20 minut, dokud se nevypaří voda.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si nadrobno pokrájíme pažitku a petžel. Jarní cibulku na tenké proužky.
 | 
			
		||||
1. Uvařenou čočku si přesypeme do větší mísy a promícháme s pokrájenou pažitkou, petrželí a polovinou jarní cibulky. Trochu bylinek můžeme nechat na ozdobu.
 | 
			
		||||
1. V použitém hrnci si rozehřejeme zbylé 2 lžíce olivového oleje, vsypeme růžičkovou kapustu a zbylou polovinu jarní cibulky. Trochu posolíme a na mírném ohni restujeme asi 4 minuty.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme citronovou šťávu a restujeme dalších 5 minut.
 | 
			
		||||
1. Kapustu přisypeme do mísy s čočkou a promícháme.
 | 
			
		||||
1. V malé mističce si promícháme javorový sirup a horčici. 
 | 
			
		||||
1. Servírujeme pokapané zálivkou a ozdobené odloženými bylinkami.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Růžičkovou kapustu můžeme použít i mraženou. Jen je předtím potřeba jí oživit blanšírováním: kapustičku vložíme do vroucí osolené vody na 1 minutu. Poté zchladíme šokem v ledové lázni. A poté jí můžeme používat stejně jako čerstvou.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user