Bramborová pomazánka

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2020-12-20 14:39:26 +01:00
parent 6dce50add9
commit ba605243c7

View File

@ -0,0 +1,43 @@
+++
title = "Bramborová pomazánka"
date = 2020-12-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pomazánky"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "6"
time = "20"
source = "kniha Pomazánky a saláty"
+++
Ingredience ||
-|-
Uvařené brambory | 300 g
Sůl | dle chuti
Pepř čerstvý mletý | 1/2 lžičky
Sladká mletá paprika | 1 lžička
Pálivá mletá paprika | 1/2 lžičky
Uzená mletá paprika | 1/2 lžičky
Olivový olej | 50 ml
Jarní cibulka | 1 stonek
Česnek | 2 stroužky
Kečup | 150 g
Sójová omáčka | 1 lžíce
Worchesterová omáčka | 1 lžička
Petrželová nať nebo pažitka | na ozdobu
Vejce uvařené natvrdo | 1 ks
Pečivo |
1. Brambory nastrouháme na jemné části struhadla.
1. Přidáme sůl, pepř, všechny druhy papriky a olej. Vymícháme dohladka.
1. Cibulku nakrájíme na tenké kroužky nebo půlkroužky, česnek prolisujeme. Přidáme ke směsi.
1. Dochutíme kečupem a sójovou a worchesterovou omáčkou. Vše zamícháme. Případně dosolíme či dopepříme.
1. Vejce pokrájíme na drobné kousky.
1. Podáváme s pečivem, ozdobené zelenou natí a vejcem.
### Tipy
- Pečivo můžeme nasucho opéct na pánvi. Pokud máme rádi česnek, můžeme jím pečivo potřít.