forked from em/receptty.org
		
	Úprava struktury a jednotek receptu
This commit is contained in:
		@@ -13,6 +13,23 @@ time = "60"
 | 
			
		||||
source = "Kuchařka s recepty z brambor"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Zálivka
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Zálivka ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Petrželka | 1/2 svazku
 | 
			
		||||
Majonéza | 180 g
 | 
			
		||||
Bílý jogurt | 200 g
 | 
			
		||||
Citronová šťáva | 4 lžičky
 | 
			
		||||
Nastrouhaná citronová kůra | 4 lžičky
 | 
			
		||||
Semínka fenyklu | 2 lžičky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Petrželku nakrájíme nadrobno. Trochu si necháme stranou na ozdobu.
 | 
			
		||||
1. Zbytek petrželky smícháme se všemi surovinami na zálivku.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do lednice a necháme uležet.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Salát
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Salát ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Nové malé brambory | 450 g
 | 
			
		||||
@@ -24,26 +41,15 @@ Zelené fazolky | 180 g
 | 
			
		||||
Žampiony | 100 g
 | 
			
		||||
Máslo | 1 lžíce
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Zálivka ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Petrželka | 1/2 svazku
 | 
			
		||||
Majonéza | 2/3 hrnku
 | 
			
		||||
Bílý jogurt | 2/3 hrnku
 | 
			
		||||
Citronová šťáva | 4 lžičky
 | 
			
		||||
Nastrouhaná kůra z citronu | 4 lžičky
 | 
			
		||||
Semínka fenyklu | 2 lžičky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Nejprve si připravíme zálivku. Petrželku nakrájíme nadrobno. Trochu si necháme stranou na ozdobu. Zbytek petrželky smícháme se všemi surovinami na zálivku. Zatím vložíme do lednice a necháme uležet.
 | 
			
		||||
1. Neloupané omyté brambory uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké kratší nudličky.
 | 
			
		||||
1. Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme na tenké kratší nudličky.
 | 
			
		||||
1. Květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky.
 | 
			
		||||
1. Šunku nakrájíme na kostičky.
 | 
			
		||||
1. Žampiony nakrájíme na tenké plátky.
 | 
			
		||||
1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm plátky žampionů. Osolíme'a necháme změknout a odpařit vodu. Musí být zlatavé.
 | 
			
		||||
1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm plátky žampionů. Osolíme a necháme změknout a odpařit vodu. Musí být zlatavé.
 | 
			
		||||
1. Do vroucí vody vložíme mrkev, květák a fazolky. Necháme vařit 5 minut, poté scedíme a necháme okapat.
 | 
			
		||||
1. Vychladnuté brambory nakrájíme na silné plátky a vložíme do mísy.
 | 
			
		||||
1. Vychladlé brambory nakrájíme na silné plátky a vložíme do mísy.
 | 
			
		||||
1. Na brambory poskládáme zeleninu, na ní šunkové kostičky a žampionové plátky. Nakonec navršíme trochu zálivky a posypeme petrželkou.
 | 
			
		||||
1. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user