forked from em/receptty.org
Nové recepty
This commit is contained in:
36
content/treska-v-bylinkove-kruste/index.md
Normal file
36
content/treska-v-bylinkove-kruste/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,36 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Treska v bylinkové krustě"
|
||||
date = 2021-03-09
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "pečené", "ryby", "snadné"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "Albert recepty"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Treska pestrá, filet | 4 ks
|
||||
Olivový olej |
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Strouhanka | 100 g
|
||||
Petržel, pokrájená | 1 hrst
|
||||
Kopr, pokrájený | 1/2 hrsti
|
||||
Mátové lístky, pokrájené | 1/2 hrsti
|
||||
Citronová šťáva | z 1/2 kusu
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
|
||||
1. Tresku omyjeme, osušíme a položíme na plech.
|
||||
1. Zakápneme ji olivovým oleje, osolíme a opepříme. Takto z obou stran všech kusů.
|
||||
1. Vložíme do trouby na 10 minut.
|
||||
1. Mezitím si připravíme strouhanku. Smícháme si strouhanku, trochu soli a pepře, petržel, kopr, mátu a promícháme.
|
||||
1. Přilijeme šťávu z poloviny citronu a 4 lžíce olivového olejem. Poctivě promícháme.
|
||||
1. Tresky vyndáme z trouby, rozdělíme na ně strouhankovou směs a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut.
|
||||
1. Podávat můžeme například s [bramborovo-mrkvovým pyré](@/bramborovo-mrkvove-pyre/index.md)
|
Reference in New Issue
Block a user