forked from em/receptty.org
		
	Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										37
									
								
								content/maslovy-kolac-z-valis/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/maslovy-kolac-z-valis/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Máslový koláč z Valis"
 | 
			
		||||
date = 2021-03-07
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["dezerty"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "8"
 | 
			
		||||
time = "20 + pečení 20"
 | 
			
		||||
source = "kniha Pečeme s láskou"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Máslo, změklé | 100 g + 50 g + vymazání
 | 
			
		||||
Sůl | 1 velká špetka
 | 
			
		||||
Cukr krupice | 100 g
 | 
			
		||||
Vejce | 3 ks
 | 
			
		||||
Mléko | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Rozinky | 50 g
 | 
			
		||||
Třtinový cukr | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Skořice | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Připravíme si kulatou pečící formu na dort o průměru 18 cm. Dno vyložíme pečícím papírem a stěny vymažeme máslem.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 170°C, horkovzduch (bez horkovzduchu 190°C).
 | 
			
		||||
1. Do mísy si vložíme 100 g másla, 100 g cukru a sůl. Usleháme elektrickým šlehačem do kypré pěny.
 | 
			
		||||
1. Poté přidává vejce po jednom, zašleháme a poté další.
 | 
			
		||||
1. Prosijeme mouku s kypřícím práškem a opět proslšháme.
 | 
			
		||||
1. Nakonec přidáme rozinky a mléko. 
 | 
			
		||||
1. Tužší těsto přendáme do formy, uhladíme a pečeme asi 15-20 minut. Do zlatavého povrchu.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si v misce promícháme zbylých 50 g másla, třtinový cukr a skořici.
 | 
			
		||||
1. Po vyndání koláče z trouby ihned potřeme sladkým máslem a necháme vsáknout.
 | 
			
		||||
1. Můžeme krájet a podávat ještě teplý. Pokud však zbyde, studený je také skvělý.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user