forked from em/receptty.org
Bramborový salát
This commit is contained in:
parent
cf5587a5ca
commit
9a92860759
41
content/bramborovy-salat/index.md
Normal file
41
content/bramborovy-salat/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,41 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Bramborový salát"
|
||||||
|
date = 2020-07-06
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["přílohy"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové"]
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4 + na chlebíčky"
|
||||||
|
time = "120"
|
||||||
|
source = "KuchařkaProDceru.cz"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Mrkev | 4 ks
|
||||||
|
Salátové brambory | 1500 g
|
||||||
|
Vejce | 5 ks
|
||||||
|
Mražená kukuřice | 100 g
|
||||||
|
Mražený hrášek | 100 g
|
||||||
|
Zavařené sladkokyselé okurky | 700 ml
|
||||||
|
Šunka vcelku | 200 g
|
||||||
|
Majonéza | 200 g
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Mrkve očistíme o překrojíme na poloviny nebo třetiny (záleží na velikosti mrkví).
|
||||||
|
1. Brambory omyjeme, dáme do hrnce a uzalijeme vodou. Vaříme 20-25 minut.
|
||||||
|
1. Když se začnou brambory vařit, přidáme mrkve.
|
||||||
|
1. Vejce vložíme do vody a od počátku varu vaříme 9 minut.
|
||||||
|
1. V malém rendlíku si přivedeme k varu trochu osolené vody a vsypeme do ní kukuřici a hrášek. Několik minut povaříme - nechceme zeleninu studenou, ale ani rozvařenou. Musí být tak akorát na skus.
|
||||||
|
1. Vejce i zeleninu slijeme a necháme vychladnout.
|
||||||
|
1. Nez se dovaří brambory, tak slijeme kyselé okyrky a 100 ml láku zachytíme a necháme zatím stranou v mističce.
|
||||||
|
1. Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do největší mísy, co máme doma a zalijeme zachyceným lákem z okurek. Promícháme a necháme nasáknout.
|
||||||
|
1. K bramborám přisypeme hrášek s kukuřicí.
|
||||||
|
1. Mrkev, okurky a šunku pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy.
|
||||||
|
1. Vejce oloupeme a taktéž pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy.
|
||||||
|
1. Nakonec přidáme majonézu, (minimálně) jednu vrchovatou lžíci soli a necháme odležet v lednici aspoň 3 hodiny.
|
||||||
|
1. Po uležení je potřeba salát znovu ochutnat a s velkou pravděpodobností bude potřeba trochu dosolit.
|
||||||
|
1. Podáváme jako přílohu nebo na vece s ozdobou ve formě chlebíčků.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user