forked from em/receptty.org
Nové recepty 4krát
This commit is contained in:
parent
00db3f2b51
commit
766c1cdaff
30
content/bryndzova-pomazanka-s-tvarohem/index.md
Normal file
30
content/bryndzova-pomazanka-s-tvarohem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,30 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Bryndzová pomazánka s tvarohem"
|
||||
date = 2022-10-30
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4-5"
|
||||
time = "5"
|
||||
source = "kniha Jíme zdravě ze spíže"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Bryndza | 125 g
|
||||
Tvaroh, odtučněný | 250 g
|
||||
Paprika sladká, mletá | 1 lžička
|
||||
Petržel nebo pažitka |
|
||||
|
||||
1. Do misky vložíme bryndzu, tvaroh a sladkou papriku. Mícháme, dokud nebudou suroviny propojeny v hladkou strukturu.
|
||||
1. Petrželku můžeme najemno nakrájenou vmíchat přímo do pomazánky nebo listy ozdobit pečivo s namazanou pomazánkou.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Na bryndze nešetřete a vezměte nějakou kvalitní, ideálně přímo od farmáře. Je to na chuti opravdu znát.
|
37
content/dynova-polevka-s-kokosovym-mlekem/index.md
Normal file
37
content/dynova-polevka-s-kokosovym-mlekem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,37 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Dýňová polévka s kokosovým mlékem"
|
||||
date = 2022-10-30
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["polévky"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "kniha Jíme zdravě do 30 minut"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Dýně Hokkaido | 350 g
|
||||
Cibule | 200 g
|
||||
Kokosový olej | 1 lžíce
|
||||
Zázvor, mletý | 2 lžička
|
||||
Vývar, zeleninový | 500 g
|
||||
Kokosové mléko | 400 ml
|
||||
Citron, menší | 1 ks
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Petržel, chilli vločky, zakysaná smetana | na ozdobu
|
||||
|
||||
1. Dýni pokrájíme na kostky, cibuli najemno.
|
||||
1. V hrnci si rozehřejeme kokosový olej a restujeme na něm cibulku asi 2-3 minuty.
|
||||
1. Přisypeme dýnia mletý zázvor a ještě chvíli restujeme.
|
||||
1. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Trochu osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 12 minut, dokud nebude dýně měkká.
|
||||
1. Citron omyjeme a ostrouháme z něj žlutou kůru. Dále vymačkáme všechnu šťávu.
|
||||
1. Kůru i šťávu přidáme do polévky a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladka.
|
||||
1. Před podáváním můžeme polévku ozdobit chilli vločkami, petrželkou anebo zakysanou smetanou.
|
38
content/dynove-tagliatelle/index.md
Normal file
38
content/dynove-tagliatelle/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,38 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Tagliatelle s dýňovou omáčkou"
|
||||
date = 2022-10-30
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["těstoviny a rýže"]
|
||||
tagy = ["omáčka", "snadné", ""]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "40"
|
||||
source = "recepty Košík.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Dýně Hokkaido | 500 g
|
||||
Olivový olej | 4 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Pancetta | 100 g
|
||||
Šalvěj | 6 snítek
|
||||
Tagliatelle, čerstvé | 250 g
|
||||
Vývar | 100 ml
|
||||
Smetana ke šlehání | 200 ml
|
||||
Citronová šťáva | 2 lžíce
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si zapékací mísu.
|
||||
1. V hrnci si přivedeme k varu vodu na těstoviny.
|
||||
1. Dýni oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Vsypeme do zapékací mísy, polijeme 2 lžícemi oleje, trochu posolíme a pečeme 20 minut.
|
||||
1. Na větší pánvi rozehřejeme zbylé 2 lžíce oleje, přisypeme pancettu a lístky šalvěje. Na mísrném až slabém plameni opékáme. Pancetta by měla být pěkně křupavá.
|
||||
1. Pánev odstavíme z plotny a vyndáme lístky šalvěje stranou někam na talířek.
|
||||
1. Voda na těstoviny by už mohla vřít, tak osolíme a vložíme čestvé tagliatelle. Vaříme po dobu uvedenou na návodu. Poté scedíme.
|
||||
1. Mezitím se dopeče dýně, tak ji vložíme do mixéru, přilijeme vývar, smetanu, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na pyré.
|
||||
1. Pánev s pancettou vrátíme na plotnu, vlijeme dýňovou omáčku, přidáme scezené těstoviny a pokrm ještě chvíli zahřejeme. Dle potřeby osolíme nebo opepříme.
|
||||
1. Podáváme ozdobené opečnými lístky šalvěje.
|
29
content/nivova-pomazanka/index.md
Normal file
29
content/nivova-pomazanka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,29 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Nivová pomazánka"
|
||||
date = 2022-10-30
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pomazánky"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "10"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Niva | 1 balení (100 g)
|
||||
Jarní cibulka | 1 stonek
|
||||
Pomazánkové máslo | 1 kelímek
|
||||
Jogurt, bílý | do 100 g
|
||||
Česnek | 1 stroužek
|
||||
Pepř, čerstvě mletý |
|
||||
|
||||
1. Nivu rozdrobíme nebo nahrubo nastrouháme do misky.
|
||||
1. Jarní cibulku nakrájíme najemno a přidáme k nivě.
|
||||
1. Do misky k sýru vyklopíme pomazánkové máslo a trochu jogurtu. Vymícháváme do hladké struktury. Pokud bude směs příliš tuhá, přidáme ještě jogurt (s ním podle chuti a podle toho, jak hustou pomazánku chceme).
|
||||
1. Do pomazánky prolisujeme česnek, trochu opepříme a pořádně zamícháme.
|
||||
1. Podáváme s čerstvým pečivem.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user