forked from em/receptty.org
Oprava postupu v receptu
This commit is contained in:
parent
12751bbd1d
commit
6ec78a5578
@ -18,8 +18,8 @@ Ingredience ||
|
|||||||
Olivový olej | 4 lžíce
|
Olivový olej | 4 lžíce
|
||||||
Cibule | 1 ks
|
Cibule | 1 ks
|
||||||
Česnek | 2 stroužky
|
Česnek | 2 stroužky
|
||||||
Arborio rýže | 1 hrnek
|
Arborio rýže | 300 g
|
||||||
Bílé suché víno | 1/2 hrnku
|
Bílé suché víno | 10 ml
|
||||||
Vývar | 750 ml
|
Vývar | 750 ml
|
||||||
Máslo | 1 lžíce
|
Máslo | 1 lžíce
|
||||||
Nastrouhaný parmezán | 100 g
|
Nastrouhaný parmezán | 100 g
|
||||||
@ -33,15 +33,17 @@ Sůl |
|
|||||||
Pepř |
|
Pepř |
|
||||||
Olivový olej |
|
Olivový olej |
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
|
||||||
1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
|
1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
|
||||||
1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
|
1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
|
||||||
1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno, zamícháme a necháme vsáknout do rýže.
|
1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno a mícháme. Víno se za chvíli vsákne do rýže.
|
||||||
1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
|
1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
|
||||||
1. Pokud je rýže měkká a vývar vsáknutý, odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
|
1. V tuto chvíli je potřeba rýži ochutnat. Měla by být na skus. Pokud je tvrdší, přilijeme ještě trochu vody a necháme opět vsáknout.
|
||||||
|
1. Hotovou rýži odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
|
||||||
1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
|
1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
|
||||||
1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
|
1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
|
||||||
1. Servírujeme rizoto společně se salátkem.
|
1. Na mělký talíř navrstvíme kopeček rizota a ozdobíme ho salátkem.
|
||||||
|
|
||||||
### Tipy
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
- Rýži nepromýváme, abychom zabránili uvolňování škrobu a rýže se tím hezky slepila.
|
- Rýže pro italská rizota se nepromývá. Díky tomu si v sobě zachová škrob a bude více lepit.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user