From 6ec78a5578a05378d011c927acfbaa6f783b8449 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: =?UTF-8?q?Terezka=20Tich=C3=A1?= <2t@cocaine.ninja> Date: Sun, 25 Apr 2021 17:46:15 +0200 Subject: [PATCH] Oprava postupu v receptu --- .../italske-rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md | 14 ++++++++------ 1 file changed, 8 insertions(+), 6 deletions(-) diff --git a/content/italske-rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md b/content/italske-rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md index d3d258e..3fde14e 100644 --- a/content/italske-rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md +++ b/content/italske-rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md @@ -18,8 +18,8 @@ Ingredience || Olivový olej | 4 lžíce Cibule | 1 ks Česnek | 2 stroužky -Arborio rýže | 1 hrnek -Bílé suché víno | 1/2 hrnku +Arborio rýže | 300 g +Bílé suché víno | 10 ml Vývar | 750 ml Máslo | 1 lžíce Nastrouhaný parmezán | 100 g @@ -33,15 +33,17 @@ Sůl | Pepř | Olivový olej | +1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. 1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět. 1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední". -1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno, zamícháme a necháme vsáknout do rýže. +1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno a mícháme. Víno se za chvíli vsákne do rýže. 1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut. -1. Pokud je rýže měkká a vývar vsáknutý, odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout. +1. V tuto chvíli je potřeba rýži ochutnat. Měla by být na skus. Pokud je tvrdší, přilijeme ještě trochu vody a necháme opět vsáknout. +1. Hotovou rýži odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout. 1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. 1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje. -1. Servírujeme rizoto společně se salátkem. +1. Na mělký talíř navrstvíme kopeček rizota a ozdobíme ho salátkem. ### Tipy -- Rýži nepromýváme, abychom zabránili uvolňování škrobu a rýže se tím hezky slepila. +- Rýže pro italská rizota se nepromývá. Díky tomu si v sobě zachová škrob a bude více lepit. \ No newline at end of file