Carpaccio, pizza

This commit is contained in:
Terezka Tichá 2022-04-17 10:56:30 +02:00
parent d41597fc90
commit 6707cb71ec
2 changed files with 75 additions and 0 deletions

View File

@ -0,0 +1,45 @@
+++
title = "Brokolicová pizza"
date = 2022-04-16
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina", "ostatní"]
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]
[extra]
portions = "2"
time = "60"
source = "KetoDiet.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Brokolice | 250 g
Vejce | 1 ks
KetoDiet Proteinový nápoj | 1 odměrka (15 g)
Parmezán, nastrouhaný | 20 g
Sůl |
Pepř |
Oregano, sušené | 2 špetky
Rajčatový protlak | 70 g
Česnek | 1 stroužek
Voda | max 2 lžíce
|
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Kulatou formu na koláč si vyložíme papírem.
1. Brokolici rozebereme na růžičky a rozmixujeme nadrobno. Brokolici přesypeme do připraveného plechu a dáme na 10 minut do trouby.
1. Po vyndání z trouby ji přesypeme do mísy a necháme pár minutech zchladnout (je to velmi rychlé).
1. Přidáme vejce, 10 g nastrouhaného parmezánu, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného oregána.
1. Směs na těsto zamícháme a přendáme do koláčové formy vyložené papírem. Rozprostřeme na rovnoměrnou placku a dáme do trouby na 10 minut.
1. Mezitím si v mističce smícháme rajčatový protlak s trochou soli, pepřem, špetkou oregana a prolisovaným stroužkem česneku. Pokud budeme chtít dosladit, tak špetkou březového cukru nebo jiného sladidla. Přidáme 1 lžíci vody, promícháme a pokud stále nemáme pěkně roztíratelnou "omáčku", tak přidáme i druhou lžíci vody.
1. Z trouby vyndáme pizzu, potřeme ji rajčatovou omáčkou a ozdobíme šunkou, nastrouhaným sýrem (např. zbytkem parmazánu nebo mozzarellou) či jinými surovinami.
1. Vložíme do trouby ještě na 10-15 minut.
1. Po vyndání ihned krájíme a podáváme.
### Tipy
- Pokud nemáme proteinový nápoj, nahradíme jakoukoli ořechovou moukou (mandlová, kokosová atd). Množství odhadneme dle potřeby - každá mouka saje jinak
- Na obložení můžeme použít cokoli, co máme rádi - žampiony (doporučuji předtím osmahnout na pánvi), nivu, špenát, pršut atd

View File

@ -0,0 +1,30 @@
+++
title = "Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem"
date = 2022-04-16
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné"]
[extra]
portions = "2"
time = "15"
source = "Kuchyně Lidlu.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Carpaccio, krájené | 200 g
Rukola | 100 g
Olivový olej |
Balzamikový ocet |
Citronová šťáva |
Sůl |
Pepř |
Parmezán | 50 g
1. V míse si smícháme rukolu s trochou olivovým olejem, zakápneme balsamikem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a rozdělíme na dva talíře tak, aby nám ještě trochu zbylo na ozdobu.
1. Carpaccio rozdělíme na kopečky rukoly a hezky naskládáme přes sebe na celý talíř.
1. Maso trochu osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou. Ozdobíme zbytkem rukolového salátku a postrouháme parmezánem.