forked from em/receptty.org
		
	Shepards pie
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										59
									
								
								content/shepards-pie/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										59
									
								
								content/shepards-pie/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,59 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Shepards Pie"
 | 
			
		||||
date = 2020-10-03
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené", "snadné", "vepřové"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "6"
 | 
			
		||||
time = ""
 | 
			
		||||
source = ""
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Masová směs ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Cibule | 2 ks
 | 
			
		||||
Olivový olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Mleté maso | 450 g
 | 
			
		||||
Sušený timyán | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sušený rozmarýn | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sušená petržel | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Worchesterová omáčka | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Rajčatový protlak | 2 lžíce (malá plechovka)
 | 
			
		||||
Hovězí vývar | 1 hrnek
 | 
			
		||||
Mražená kukuřice | 1/2 hrnku
 | 
			
		||||
Mražená směs hrášek-mrkev | 1/2 hrnku
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 Bramborové pyré ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Brambory | 500 g
 | 
			
		||||
Máslo | 50 g
 | 
			
		||||
Parmezán | 1/4 hrnku
 | 
			
		||||
Smetana na vaření | 1/3 hrnku
 | 
			
		||||
Česnek sušený | 1/2 lžíce
 | 
			
		||||
 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Masová směs
 | 
			
		||||
1. Cibuli pokrájíme na malé kostičky.
 | 
			
		||||
1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. (Zde můžeme začít vařit brambory.)
 | 
			
		||||
1. Když cibule zezlátla, přidáme mleté maso. Přisypeme tymián, rozmarýn, petrželku, sůl a pepř. Vše zamícháme, aby se koření s masem hezky prolnulo.
 | 
			
		||||
1. Po několika minutách přidáme k masu prolisovaný česnek, worchesterovou omáčku a promícháme.
 | 
			
		||||
1. K masu přisypeme mouku, rajčatový protlak a zamícháme.
 | 
			
		||||
1. Zalijeme vývarem, přidáme mraženou zeleninu a vypneme sporák. Necháme zatím dojít na plotně. Občas zamícháme. Mezitím si připravíme bramborové pyré.
 | 
			
		||||
1. Troubu nahřejeme na 190°C. Připravíme si skleněný pekáč.
 | 
			
		||||
1. Do pekáče nasypeme masovou směs a rozprostřeme. Na směs navrstvíme Bramborové pyré.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Bramborové pyré by mělo zvrchu krásně zezlátnout.
 | 
			
		||||
1. Podáváme teplé.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Bramborové pyré
 | 
			
		||||
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
 | 
			
		||||
1. Brambory uvaříme v lehce slané vodě doměkka. Pokud máme více plotýnek, můžeme začít s vařením brambor již na začátku, při osmahnutí cibule.
 | 
			
		||||
1. Měkké brambory slijeme, přidáme máslo,parmezán, smetanu, sušený česnek, sůl a pepř.
 | 
			
		||||
1. Rozštoucháme do konzistence pyré. Pokud chceme hladší strukturu, můžeme použít ruční mixér.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user