forked from em/receptty.org
Přejmenování receptu a přidání nových receptů
This commit is contained in:
parent
9dc78c75b3
commit
375d186ea1
34
content/barbecue-omacka/index.md
Normal file
34
content/barbecue-omacka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,34 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Barbecue omáčka"
|
||||||
|
date = 2022-10-16
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["přílohy"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "asi 500 ml"
|
||||||
|
time = "30"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Kečup | 250 ml
|
||||||
|
Jablečný ocet | 60 ml
|
||||||
|
Voda | 60 ml
|
||||||
|
Melasa | 2 lžíce
|
||||||
|
Worchesterová omáčka | 1 lžíce
|
||||||
|
Pepř, černý, čerstvě mletý | 1 lžička
|
||||||
|
Česnek | 2 stroužky
|
||||||
|
Chilli, mleté | 1/2 lžičky
|
||||||
|
Paprika sladká, mletá | 1 lžíce
|
||||||
|
Kurkuma | 1 lžička
|
||||||
|
Kmín | 1 lžička
|
||||||
|
Hřebíček, mletý | 1/4 lžičky
|
||||||
|
Třtinový cukr | 60 ml
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Všechny ingredience dáme do jednoho hrnce s vysokými stěnami.
|
||||||
|
1. Necháme pobublávat 30 minut.
|
||||||
|
1. Necháme vychladnout a přelijeme do sklenic. Uchováváme v lednici.
|
61
content/kruti-kofty-s-cuketou/index.md
Normal file
61
content/kruti-kofty-s-cuketou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,61 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Krůtí kofty s cuketou"
|
||||||
|
date = 2022-10-16
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "drůbež", "low carb", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "4"
|
||||||
|
time = "60"
|
||||||
|
source = "Apetit Online.cz"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Kofty ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Citron | 1 ks
|
||||||
|
Cuketa | 140 g
|
||||||
|
Petrželka | 1 hrst
|
||||||
|
Máta | 1 hrst
|
||||||
|
Krůtí maso, mleté | 500 g
|
||||||
|
Česnek | 1 stroužek
|
||||||
|
Koriandr, mletý | 1 lžička
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
|
Dip ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Creme fresh nebo zakysaná smetana | 85 g
|
||||||
|
Jogurt řeckého typu, bílý | 50 g
|
||||||
|
|
||||||
|
Salátek ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Okurka | 1 ks
|
||||||
|
Mrkev | 4 ks
|
||||||
|
Rajčata cherry | 140 g
|
||||||
|
|
||||||
|
K podávání ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Tortilla, pšeničná | 2 ks
|
||||||
|
|
||||||
|
### Kofty
|
||||||
|
|
||||||
|
1. 8 dřevěných špejlí namočíne na 10 minut do studené vody.
|
||||||
|
1. Citron omyjeme, kůru nastrouháme a z dužiny vymačkáme šťávu. Cuketu nastrouháme nahrubo. Mátu i petrželku nasekáme nadrobno.
|
||||||
|
1. Do mísy vložíme maso, prolisujeme česnek, přidáme koriandr, citronovou kůru, polovinu máty a polovinu petrželky.
|
||||||
|
1. Vytvoříme 8 válečků, které napícháme na špejle.
|
||||||
|
1. Kofty potřeme olejem a opečeme ze všech stran na grilovací pánvi nebo grilu vyleženém alobalem. Bude to trvat asi 14-16 minut.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Dip
|
||||||
|
1. V misce smícháme creme fresh, zbylou mátu, trochu osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou. Dáme uležet do chladu.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Salátek
|
||||||
|
1. Okurku nakrájíme na tenká kolečka, mrkev nastrouháme nahrubo, cherry rajčátka rozpůlíme.
|
||||||
|
1. V míse smícháme zeleninou se zbylou petrželkou a dle chuti s citronovou šťávou.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Servírování
|
||||||
|
1. Tortilly rozkrájíme na trojúhelníky a také opečeme.
|
||||||
|
1. Upečené krůtí kofty podáváme s připraveným dipem, salátkem a tortillami.
|
@ -1,5 +1,5 @@
|
|||||||
+++
|
+++
|
||||||
title = "Detox fresh"
|
title = "Smoothie z červené řepy"
|
||||||
date = 2022-10-15
|
date = 2022-10-15
|
||||||
author = "Terezka"
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
@ -24,10 +24,10 @@ Mrkev | 3 ks
|
|||||||
Zázvor, čerstvý | 3 cm
|
Zázvor, čerstvý | 3 cm
|
||||||
|
|
||||||
1. Jablko a řapíkatý celer omyjeme a osušíme.
|
1. Jablko a řapíkatý celer omyjeme a osušíme.
|
||||||
1. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mrkev oloupeme, jablku vykrojíme jadřinec. Mrkev, jablko, řepu a řapíkatý celer pokrájíme na větší kusy.
|
1. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mrkev oloupeme, z jablka vykrojíme jadřinec. Mrkev, jablko, řepu a řapíkatý celer pokrájíme na větší kusy.
|
||||||
1. Vše vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme.
|
1. Vše vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme.
|
||||||
1. Přecedíme, abychom nápoj měli jemný, a ihned podáváme.
|
1. Přecedíme, abychom nápoj měli jemnější, a ihned podáváme.
|
||||||
|
|
||||||
### Tipy
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
- Pokud máme odšťavňovač, všechnu zeleninu postupně vložíme do něj. Pomeranče není tedy třeba předtím vymačkávat, namísto toho je oloupeme. Postupně ingredience odšťavíme a šťávu poté promícháme a podáváme.
|
- Pokud máme odšťavňovač, všechnu zeleninu postupně vložíme do něj. Pomeranče není tedy třeba předtím vymačkávat, namísto toho je oloupeme. Postupně ingredience odšťavíme, šťávu poté promícháme a podáváme.
|
37
content/zazvorovy-sirup-s-trtinovym-cukrem/index.md
Normal file
37
content/zazvorovy-sirup-s-trtinovym-cukrem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,37 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Zázvorový sirup s třtinovým cukrem"
|
||||||
|
date = 2022-10-16
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["nápoje"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrnce"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "1000 ml"
|
||||||
|
time = "louhování 24h + vaření 15"
|
||||||
|
source = "Top Recepty.cz"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Zázvor | 500 g
|
||||||
|
Citron | 3 ks
|
||||||
|
Voda | 1 250 ml
|
||||||
|
Třtinový cukr | 300-400 g
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Do většího hrnce nastrouháme najemno zázvor.
|
||||||
|
1. Citrony omyjeme teplou vodou a 2 kusy nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k zázvoru.
|
||||||
|
1. Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut.
|
||||||
|
1. Následně odstavíme a necháme odpočívat 24 hodin.
|
||||||
|
1. Poté dáme zpět na sporák, začneme zahřívat a vsypeme cukru dle chuti (viz Tipy).
|
||||||
|
1. Když je cukr rozpuštěný, vypneme sporák.
|
||||||
|
1. Ze zbylého citronu vymačkáme šťávu a vlijeme ke směsi.
|
||||||
|
1. Zázvorový sirup přecedíme a nalijeme do připravených sklenic. Necháme vychladnout, zavřeme a poté udržujeme v lednici.
|
||||||
|
1. Sirup je osvěžující s ledem, mátou a perlivou vodou. Nebo ho můžeme přidat do vlažné vody a vypít ráno, abychom nastartovali tělo. Další možností je přidání trochy sirupu do ovocného čaje v zimě.
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
|
- V původním receptu se uvádí 2 kg cukru krystal. Osobně nemám ráda sladké sirupy, tak jsem tam dala cukru jen velmi málo. Při přidávání cukru tudíž postupujte dle svých chuťových buněk.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user